Loome- ja tehnoloogiavaldkonna inkubaatorite ühine suveakadeemia Muhus

28. aug 2020

17. ja 18. augustil kogunesid loomeinkubaatorite ja teadusparkide liikmed Muhu saarel, et saada üheskoos uusi teadmisi ja vahetada mõtteid koostööteemadel. Akadeemias osalesid Tallinna Loomeinkubaatori , Tartu Teaduspargi, Tartu Loomemajanduskeskuse , Tallinna Ülikooli, Tartu Biotehnoloogia Pargi  ja Teaduspark Tehnopoli meeskonnad, inkubantettevõtted ja mentorid. Ühiste õppepäevade eesmärk oli loome- ja tehnoloogiavaldkondi lähendada ja ühist sünergiat leida.

Suveakadeemia juhatas sisse organisatsioonikonsultant Margus Alviste, kes erinevate töö-ja elusituatsioonide kaudu selgitas osalistele erinevate inimtüüpide ja käitumisviiside eripärasid ning kuidas need organisatsiooni siseselt toimivad.

 Esimese vestlusringi teemaks oli rahastuse kaasamisest mitte-SaaS startupide kontekstis. Lahhentagge  käsitööjookide pruulikoja asutaja Tarmo Virki rääkis ühisrahastuskampaania kogemustest ja ettevõtte tulevikuvisioonist. Vestlust modereeris Tehnopoli äriteenuste juht Martin Goroško.

Insener ja materjaliteadlane Marek Strandberg  rääkis kliima ja keskkonna survest tulenevast vajadusest ja võimalusest uudsete ja alternatiivsete  keskkonnasõbralike materjalide ja lahenduste järele.

Virtuaalreaalsuse entusiast Karl Lomp ettevõttest FutuClass viis läbi töötoa, kus andis ülevaate VR võimalustest erinevates valdkondades ja rakendusest hariduses. Osavõtjad said ka endale prillid ette panna ning VR-maailmades rännata. Töötuba lõppes brainstormi ja pitchinguga, mille raames pakuti välja ideid virtuaalreaalsuse võimalikest rakendustest sotsiaalsete probleemide lahendamiseks. 

“Igapäevarutiinis on kerge “oma mulli” kinni jääda. Suveakadeemia vabas õhkkonnas eri elualade nutikate ja tegusate inimestega suheldes, saab juurde nii värskeid mõtteid kui uut energiat.” – sedastas Vaido Mikheim Tartu Teaduspargist.

Tallinna Loomeinkubaatori eestvedamisel läbi viidud Suveakadeemia toimus juba 15.-ndat korda. Juubelihõngulise akadeema päevakavaga saab tutvuda siin https://inkubaator.tallinn.ee/sundmused/suveakadeemia/

Sündmus on toetatud projekti “Loomemajanduse ettevõtete konkurentsivõime, jätkusuutlikkuse, ekspordivõimekuse ja teiste majandussektoritega koostöö arendamine 2020-2021” (EU53522) raames. Seminaril osalemine oli osalevatele ettevõtetele käsitletav vähese tähtsusega abi saamisena.