HURM: looduslikud parfüümid ei sisalda kemikaale, mille ohutuses tervisele või keskkonnale kahtlema peaks

28. juuli 2020

HURM on ettevõte, mis tegeleb looduslike lõhnaõlide loomisega. “Loodus on olnud alati ettearvamatu ja eriline, seda mõtet kannab endas edasi ka HURM,” ütleb brändi looja Liisbet Ross.

Mis on HURMi põhisõnum?

Loodus on olnud alati ettearvamatu ja eriline, seda mõtet kannab endas edasi ka HURM, pakkudes naturaalseid parfüüme, mis on julged ja kordumatud. Looduslike lõhnade puhul tuleb eriti esile asjaolu, et iga inimese naha peal on parfüüm natuke erinev, mis laseb igaühel tunda end unikaalsena. HURM annab võimaluse maagilist loodust endaga kaasas kanda, kasvõi iga päev, sõltumata kohast.

Miks eelistada just looduslikke parfüüme?

Looduslike parfüümide puhul on kindel, et need ei sisalda kemikaale, mille ohutuses tervisele või keskkonnale kahtlema peaks. Need sisaldavad aroomi loomiseks ainult orgaanilisi eeterlike õlisi, mis annavad igale parfüümile justkui elu sisse – lõhna naha peale kandes muutub see aja jooksul ja järgemööda tulevad esile erinevad lõhnakihid. HURM arvestab koostisosi valides, et kasutusel oleksid ainult õlid, mille tootmisega keskkonnale liiga ei tehtaks ehk näiteks ei kasuta me sandlipuu ja roosipuu õlisid, sest need on ohustatud taimeliikide seas. 

Millised on olnud HURMi juures sinu jaoks suurimad väljakutsed, õppetunnid ja võidud?

Siiani on olnud kõige suurem väljakutse kõike korraga hallata, multifunktsioneerida mitmel rindel ning kõigele võrdselt tähelepanu pöörata. Samuti harjuda mõttega, et kõik ei liigu alati nii kiiresti kui sooviks, ehk kannatlikkust olen kogunud küllaga.

Kuidas saad lõhnaõlide tootmiseks toorainet? Kui suur väljakutse üldse on looduslike vahendite hankimine?

Toorained on tellitud erinevatelt tarnijatelt ja kasutame ainult sertifitseeritud orgaanilisi tooteid. Just selle tõttu pole ka valikuvõimalusi eriti palju, sest tuleb arvestada kvaliteediga ja usaldusväärsete kontrollitud toorainetega, et õlid oleksid tervisele täiesti ohutud, kasvatatud pestitsiidide vabalt ning toodetud keskkonnasõbralikult. 

Millal on plaan looduslike lõhnaõlidega turule tulla?

Avasime e-poe paar nädalat tagasi. Lisaks lõhnadele on võimalik soetada ka testrite komplekt, kus kõik kolm lõhna olemas on, et nendega tutvust teha. HURM lõhnad on müügil ka Les Petites disainipoes Telliskivi Loomelinnaku poetänaval.

Millist kasu on sulle toonud Tallinna Loomeinkubaatoris olemine?

Olen olnud liige alles pool aastat, kuid juba praeguseks võin öelda, et Loomeinkubaatori abi on olnud asendamatu ja väga toetav! Kindlasti üks parimaid otsuseid ettevõtlusega alustamise osas on olnud liituda Loomeinkubaatoriga, sest see on justkui tugisüsteem, kust tarkusi ammutada saab.

Kuidas on praegune kriis mõjunud sinu ettevõtte tegevusele?

Kriis mõjutas ettevõtte tegevust nii palju, et lõhnaõli turule tulek lükkus paar kuud edasi. Kuid eks suuremas plaanis kriisi mõju ettevõttele ole alles näha siis, kui toode müügil on. 

Milline on HURMi tulevikuvisioon?

Tulevikuvisioon on luua võimalikult keskkonnasäästlik ettevõte, mis annab lõhnakogemusi inimestele otse loodusest, pannes neid rohkem mõtlema ka meie keskkonnale ja selle suurele väärtusele. Ajaga loodetavasti areneb ka rohetehnoloogia ning seda enam lihtsamaks muutub loodusega arvestamine ja selle hoidmine. Tahaksin kindlasti luua ka lõhnakogemusi erinevates vormides, mitte ainult parfüümi kujul. Soovin seda jagada võimalikult paljude inimestega erinevatest riikidest, pakkudes neile meeldejäävat elamust läbi loodusliku tooraine kasutamise.