5 küsimust Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammi kohta

13. sept 2021

Loomeinkubaator ootab inkubatsiooniprogrammiga liituma uusi ettevõtjaid 1. oktoobrini. Oleme kokku kogunud 5 peamist küsimust, mis ettevõtjatel on tekkinud enne programmiga liitumist.

 

Kuidas on Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogramm ettevõtjale kasulik?

Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammiga liitumisel saab ettevõtja personaalse konsultandi, kes tegeleb tema igapäevaste väljakutsetega ja suunab vastavalt. Konsultandiga suhtelmine annab võimaluse enda ideed läbi põrgatada ja saada kohest ning ausat tagasisidet enda ideedele. Ning samas leiab konsultant ettevõtte arenguga seotud küsimustele vastused. 

Lisaks konsultandile nõustavad ettevõtteid ka Loomeinkubaatori mentorid. Mentoritega on võimalik arutada juba spetsiifilisemaid küsimusi – näiteks, kuidas muuta enda veebileht nähtavaks, kuidas ja milliseid reklaame peaks seadistama, milline peaks olema tootedisain, kuidas enda ettevõtet brändida, kuidas enda toodet müüa, kuidas kujundada hinda, kuidas leida investoreid ja rahastust. Loomeinkubaatori mentoritega on võimalik lähemalt tutvuda SIIN.

Lisaks toimuvad igakuised koolitused ja workshopid, kus inkubandid osalevad tasuta. Koolitusprogrammiga on võimalik tutvuda kodulehe kalendris. Inkubandid saavad tasuta või soodsatel tingimustel osaleda ka näiteks meie partnerite Tehnopoli, Tartu Loomemajanduskeskuse, Eesti Kaubandus- Tööstuskoda koolitustel. Rahvusvaheliste projektide raames toimub ka ühiskülastusi messidele ja kontaktüritustele.

 

Millised on Loomeinkubaatori programmi suurimad edulood?

Loomeinkubaator on tegutsemise jooksul toetanud ligikaudu 600 ettevõtet. Tuntumate inkubantide hulgas on näiteks Craftory, Lilli Jahilo, Kadi Kruus, Lingvist, Ellen Richard, Kristel Kuslapuu. Eduloode hulgas on tootvad disainerid, platvormide loojaid, teenuspakkujaid, start-upid.

Programmis osalevad mitmekülgsed edukad ettevõtjad. Praeguste inkubantide hulka kuuluvad näiteks RuudiCakes, kes valmistab maiustusi koertele, kodumaine parfüümibränd HURM, kirjandusterapeut ja koolitaja Biblionaut, köitestuudio IKIGI, õppeplatvorm Mindstudium jpt. Tutvu kõikide Loomeinkubaatori inkubantidega kodulehel.

Hetkel pöörame aina enam tähelepanu ka ringmajandavatele ettevõtetele. Ringmajandavatest ettevõtetest osaleb programmis näiteks KIRA, kes valmistab saapaid taaskasutatud materjalidest ja rehvidest. Lisaks on programmis näiteks RAIKU, kes töötab välja keskkonnasõbralikku pakkematerjali puidutööstusejääkidest, MyCeen, kes arendab jätkusuutlikku mööblit seenematerjalist ja Ecodisain, kes teeb keskkonnasõbralikke reklaamikingitusi.

 

Kas ettevõtet aidatakse ka välisturule?

Inkubatsiooniprogramm aitab ettevõtetel siseneda ka välisturgudele. Nõu annab konsultant ja lisaks on mentorvõrgustikus mentorid, kes tegelevad välisturgudele sisenemisega. Loomeinkubaator osaleb ka rahvusvahelistes projektides, mis loob võimalusi välisturgudele sisenemiseks. Näiteks toimus kevadel 2021 Export Speed Mentoring, kus ettevõtjatel oli võimalik konsulteerida Rootsi, Saksamaa ja Poola mentoritega, kes nõustasid ettevõtteid nende turgude eripärade kohta.

Lisaks saavad inkubandid taotleda arengutoetust ja eksporditoetust

 

Kellele on inkubatsiooniprogramm mõeldud?

Inkubatsiooniprogramm on mõeldud alustavale ettevõtjale, kellel on ambitsioon ja võimekus kasvada. Erandkorras võtame vastu ka ideetasandil projekte, mis on unikaalse väärtuspakkumisega ning mille eesotsas on kõrgelt motiveeritud ja kasvuambitsiooniga ettevõtjad.

 

Milline on liitumisprotsess?

Liitumiseks on vaja täita avaldus meie kodulehel, kus palume vastata enda ettevõtte kohta käivatele küsimustele. Kõikide avalduse täitjatega kohtub Loomeinkubaatori konsultantidest koosnev ekspertpaneel. Ekspertpaneeli läbinud ettevõtja tutvustab enda äriideed hindamiskomisjoni ees, kes teeb lõpliku programmiga liitumise otsuse.

 

Täida liitumisavaldus 1. oktoobrini SIIN.