Lõpetasime Loomeinkubaatori 17. ärihooaja

21. juuni 2023

15. juunil lõpetasime Põhjala tehases ankruSAALis ühise Kohtumisõhtuga Loomeinkubaatori 17. ärihooaja. ankruSAALis tegutseb Loomeinkubaatori programmi ettevõte READ raamatukauplus, ning sissejuhatuseks tutvustas oma tegemisi ettevõtte asutaja Maaja Hallik. Lisaks vaatasime tagasi toimunud hooajale ja tunnustasime silmapaistvaid inkubante.

Loomeinkubaatori 17. ärihooaeg oli täis erinevaid sündmusi, ning uute ettevõtjate arengu toetamist. Kokku võtsime sellel hooajal vastu sügisel 20 ettevõtjat ja kevadel 20 ettevõtjat.  

Sügisel ja kevadel ka lõpetasid mitu ettevõtjat täispika 24-kuulise programmi. Sügisel lõpetas 6 ettevõtjat: Biblionaut, LÕÕM, Rookroon, Älly, IKIGI ja Šmöko. Ning kevadel lõpetas 8 ettevõtet: RAIKU, Myceen, Ecodisain, Nons, Liisi Tani akvarellistuudio, Erika Sõstra Lifestyle Management, Historiart ja QLR Disain. 

17. ärihooajal toimus mitmeid erinevaid sündmusi – koolitused, seminarid, kogemuslugude jagamised, disain kohtub disainiga üritustesari, kogukonnaüritused. Kokku toimus sellel hooajal 43 erinevat sündmust. Sündmusi külastas kokku ligi 750 osalist. Kõige populaarsemad teemad sellel hooajal olid näiteks PR, veebilehe kasutajakogemus, Instagrami turundus. Ning loomulikult erinevad kogemuslood – Iglucraft, Tanel Veenre, Ellen Richard, Alpaka, Velvet, Marimo.

Inkubandid osalesid aktiivselt ka kohtumistel oma konsultantidega ja sellel hooajal toimus kokku 310 konsultatsiooni. Aktiivsed olid ka meie mentorid. Selle hooajal lisandus meie mentorite võrgustikku 8 uut mentorit ja hetkel on meil 47 mentorit. Mentorkohtumisi toimus kokku 160. 

Lisaks hooaja kokku võtmisele tunnustasime Kohtumisõhtul ka sellel hooajal silma jäänud ettevõtteid:

  • Kõige aktiivsema sündmustel osaleja tunnustuse said ettevõtted, kes on innukalt omandanud uusi teadmisi ja praktilisi oskusi, osaledes kõige enamatel sündmustel hooaja jooksul. Tunnustuse saajateks olid Kristiina Ploom Jewellery ja NirgiWabrik.
  • Aasta koostööprojekti tunnustuse eesmärgiks oli tuua esile inkubantide omavahelist koostööd. Tunnustuse sai tiim, kes suutis korraldada ühise väljapaneku ning selle raames mitu sündmust klientidele ja huvilistele. Tunnustuse sai inkubantide eriväljapanek Tallinn Design Houses, kus osalesid Nirgiwabrik, Kristiina Ploom Jewellery ning Myskin.
  • Aktiivse networkija tunnustus läks ettevõtjatele, kes on aktiivselt osalenud ka erinevates teistes programmides, erinevatel pitchimise võistlustel, kogukonnaüritustel ja loonud kasulikke ning edasiviivaid kontakte oma ettevõtte arendamisel. Selle tunnustuse said Sisiflow ja Paul Berg.
  • Samuti märkisime ära sellel hooajal Aktiivse tegutseja. See on ettevõte, kes on hooaja jooksul märgiliselt arendanud oma tooteportfelli, tegelenud tootearendusega, ning teinud ka juba esimesed sammud, et siseneda Soome turule. Aktiivse tegutseja tunnustuse sai Fibami.
  • Aasta ringmajandva ettevõtte tiitliga soovime tunnustada keskkonnasäästlikku ja jätkusuutlikkus ettevõtet. Selle tunnustuse sai KIOKO, kelle rõivad valmivad kõik kangajääkidest, toodete siltide puhul on taaskasutatud erinevaid vanu silte ja pabereid ning ka ühe teise programmis osaleva ettevõtte materjalijääke. Kõik tooted saabuvad paki teel taaskasutatud karpides või Low Impacki tagastavates karpides.
  • Kõige nõutuimad mentored sellel hooajal olid Annika Roosmann, Ionel Lehari, Katrin Kiviselg, Kadi Oja ja Kari Maripuu.
  • Aasta inkubant tunnustuse sai ettevõte, kes on sellel hooajal märgiliselt silma jäänud mitmes vallas – ta on olnud aktiivne ja osalenud programmi sündmustel, kogunud teadmisi konsultandi ja mentorite käest, osalenud võistlustel ja hiljuti tegi oma esimese moekollektsiooni esitluse Tartus toimuval Estonian Fashion Festivalil, kus pälvis ka mitmeid eriauhindu, samuti on ta teinud selle aasta jooksul märgilist käivet, ning pakkunud töökohta juba neljale inimesele. Tunnustuse sai Nirgiwabrik.