Loomeinkubaator annab konkursi raames välja eksporditoetuse

13. sept 2022

Loomeinkubaator korraldab taaskord konkursi ambitsioonikate ettevõtjate ekspordiplaanide toetamiseks. Välisturgudele sisenemise toetuse eesmärgiks on Eesti loomeettevõtjate kasvu kiirendamine ja ekspordivõimekuse suurendamine. Välja antakse kuni üks eksporditoetus. Ühe loomeettevõtja eksporditoetus on kuni 5000 eurot.

Loomeinkubaator ootab konkursil osalema inkubatsiooniprogrammiga liitunud ettevõtteid, kellel on plaan välisturgudele laieneda ning kes saaksid toetuse abil planeeritavaid tegevusi tulemuslikumalt ellu viia. Toetuse abil on võimalik planeerida sihtturu turu-uuringut, arendada brändiarhitektuuri, valmistada reklaammaterjale, osaleda välismessidel ja teostada välisturu nõuetest lähtuvat tootearendust. Eelmine eksporditoetus anti välja 2022.aasta kevadel ning selle sai jätkusuutlik jalatsibränd KIRA, et hoogustuda sisenemist Saksamaa turule.

Eksporditoetuse projektide hindamisel võetakse arvesse ettevõtte tegevusajalugu, väärtuspakkumist, ekspordiprojekti realistlikkust, sihtgrupi ja müügistrateegia valikut, meeskonna võimekust ja projekti eelarve asjakohasust. Planeeritavatest kuludest kuni 80% saab katta toetusega.

Loomeinkubaator on alates 2014. aastast toetanud ettevõtete välisturgudele sisenemist ja rahalist tuge selleks on saanud senini 16 ettevõtet. Varasemalt on eksporditoetuse saajateks olnud näiteks Berrichi, Triibuvineer, SOMA Jewellery, Craftory, GoWorkaBit, Hoopy, Maru VR.

Ekspordiplaanide esitamise tähtaeg on 17. oktoober. Lisaküsimustega pöördu oma konsultandi poole.