E-poe kohandamine välisturgude jaoks

E-poe kaudu tooteid välisturule müües, tekib ettevõtjal mitmeid küsimusi ja väljakutseid, mis vajavad lahendamist. Kuidas leida välisturgudele sobilikud makselahendused ja transpordipakkujad? Milline on rahvusvaheline seadusandlus ja milliseid vigu vältida?

Koolitusel anname ülevaate järgnevatest teemadest:

  • Euroopa turud (käibed, e-ostlejate arvud, potentsiaal)
  • Seadusandlus (peamised vead, mida ettevõtjad teevad)
  • Välisturgudele sobilikud makselahendused
  • Logistika (ladu, pakkimine, saatmine, tagastus). Kas valida kullerfirma või täisteenuspakkuja – kes ja miks?

Koolitusel käsitleme veel ka – millised on KPI-d (võtmenäitajad), mida mõõta välisturgudele sisenedes. Kuidas e-poega lisamüüki teha ning tarbijat püüda? Lisaks kasulikud kontaktid, kust saada nõu ja teadmisi ettevõtte laiendamiseks.

Koolituse viib läbi Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. Tõnu Väät on varasemalt juhtinud Eesti Ajakirjade Liitu, kuulunud Eesti Otseturundus Liidu juhatusse ning olnud pikaajaliselt tegev meedias, turunduses ning müügis. Viimased 3 aastat on aktiivselt tegev e-kaubanduse entusiasti ning eestvedajana.

Tõnu on kirjutanud üle 200 soovitusartikli, andnud üle 100 intervjuu telekanalitele, raadiotele, online e-kaubanduse kasvu, potentsiaali ning kitsaskohtadega, lisaks kutsutud esinema kõikidele suurematele seminaridele 2021.a. mis e-kaubandust käsitlesid (Tallinna tarbijapäev, üleriigiline ettevõtlusnädal, Pärnu konverentside Tarneahela konverents, Kaupmeeste Liidu aasta konverents, MELT, Baltic e-Commerce Forum jne.)

E-kaubanduse Liit on 2008. aastal asutatud katusorganisatsioon, mis koondab ligi 450 usaldusväärset e-kauplejat ja suunanäitajat. E-kaubanduse Liit on valdkonna kompetendikeskus ja edendaja ning seisab selle eest, et Eesti e-kaubandus areneks vastavuses headele tavadele ja kõrgetele kvaliteedistandarditele ning õiglase seadusandlusega õigusruumis.

Formaat: veebis, võimalusel hübriidis

Osalustasu:

Loomeinkubaatori, Tartu LMK ja Tehnopoli inkubantidele tasuta.

Loomeinkubaatori vilistlastele, TDH disaineritele, Kaubandustööstuskoja liikmetele, Tartu LMK vilistlastele, EFF disaineritele, Loomeinkubaatori üürnikele soodushind 20€+km (registreerides vali partner)

Kõik teised ettevõtted ja eraisikud 25€+km

Võimalik on osta ka kõik ekspordisarja 3 koolitust:

Loomeinkubaatori vilistlastele, TDH disaineritele, Kaubandustööstuskoja liikmetele, Tartu LMK vilistlastele, EFF disaineritele, Loomeinkubaatori üürnikele soodushind 45€+km (registreerides vali kogu programm – soodushind)

Kõik teised ettevõtted ja eraisikud 60€+km

Sarjas toimumas:

Eksport on paljude Eesti ettevõtjate jaoks suur ja ahvatlev eesmärk, mille poole püüelda. Kuna kohalik turg on väike ja potensiaalsete klientide arv piiratud, siis nähakse ettevõtte kasvu tihti just rahvusvahelises laienemises.

Välisturgudele sisenemiseks on aga mitmeid erinevaid strateegiaid ja viise – see mis sobib ühele ettevõttele või tootele, ei pruugi toimida teise puhul. Eduka laienemise eelduseks on põhjalik eeltöö, vajalike ressursside olemasolu, fookuse seadmine ja järjepidev töö.

Koolitussarja “Väikeettevõtjana välisturule” raames õpime, kuidas ekspordiga algust teha ja milliseid on erinevad võimalused välisturgudele laienemiseks. Õpime tundma digitööriistu, mis millega potensiaalseid turge uurida ja mõtleme, kuidas oma epoodi välisklientide jaoks kohandada. Sellele lisaks kuulame kogemusi ka juba praktiseerivatelt ettevõtetelt!

Koolitussari on suunatud eelkõige füüsilisi tooteid pakkuvatele ettevõtetele, kuid uusi mõtteid ja nippe jagub kindlasti kõigile!

 

 

Käesolev seminar on toetatud projekti “Loomemajanduse ettevõtete konkurentsivõime, jätkusuutlikkuse, ekspordivõimekuse ja teiste majandussektoritega koostöö arendamine 2020-2021” (EU53522) raames. Seminaril osalemine on osalevatele ettevõtetele käsitletav vähese tähtsusega abi saamisena.

 

E-poe kohandamine_Tõnu Väät