fbpx Põhilise sisu juurde
Loomemajandus Projektid

Eesti disainerite õppekäik Maison et Objet messile Pariisis

Septembrikuu alguses külastasime koos Ettevõtlusinkubaatori programmi ettevõtete ja Tallinn Design House’i disaineritega rahvusvahelist sisustusmessi Maison et Objet ning Pariisi disaininädalat. Disaineritest osalesid õppereisil Margot Vaaderpass (WOH), Triinu Silla (Baubauwall), Anne-Liis Leht (Hyti Design), Rünno Kulver (IKIGI) ja Anna-Liisa Hanni (Smart Home Office).

Mess, mida on korraldatud juba 30 aastat, toimus Paris-Nord Villepinte Parc des Expositions messikompleksis ning toob kokku üle 2300 brändi. Messil oli võimalik tutuvuda viimaste sisustustrendidega ja uute põnevate brändidega. Samas saadi ka väärtuslikke kontakte ja teadmisi, mis aitavad disaineritel oma positsiooni rahvusvahelisel turul kindlustada. Sel korral oli messi teemaks “Terra Cosmos,” mis koos Percles Paris’ brändiga tõi esile naturaalsed materjalid koos kosmiliste fantaasiatega.

Messil käis üle 70 000 külastaja 145 riigist. Eestlaste jaoks oli see võimalus saada ülevaade turuolukorrast ning konkurentide väljapanekutest, samuti tuvastada, millised messi hallid ja piirkonnad oleksid nende toodete jaoks kõige sobivamad.

Anne-Liis Leht (Hyti): “Kõige väärtuslikumaks Maison et Objet messikülastusest pean saadud kontakte ja infot, konkurentide väljapanekutega tutvumist ja üleüldist messist arusaamist. Pean silmas seda, et osalemise korral tean nüüd täpselt, millises messi hallis ja kus piirkonnas peaksin oma töödega paiknema, et õiged kliendid mind ülesse leiaksid. Väga kasulik ja inspireeriv messikülastus. Messi külastamisest saadud inspiratsioon ja kontaktid aitavad uusi eesmärke püstitada ja ambitsioonikamalt mõelda ning sihte seada.”

Rünno Kulver (IKIGI) märkis, et messi käigus leidis ta viis potentsiaalset eksportpartnerit, kellega plaanitakse edasi töötada. “Ühtlasi andis mess ülevaate, kus me rahvusvahelise turu kontekstis ennast positsioneerima peame. Tunnistan, meie usk ja enesekindlus kasvas,” rääkis Kulver.

Anna-Liisa Hanni (Smart Home Office) märkis, et oli kasulik saada teavet Prantsusmaa turu keerukuse kohta, mis aitab paremini valmistuda sealsete võimaluste väljaselgitamiseks.

Külastuse tagasiside oli positiivne ning disainerid plaanivad kindlasti osaleda tulevastel messidel, et oma teadmisi ja kontakte veelgi laiendada.

Maison et Objet külastus oli kaasrahastatud Euroopa Liidu vahenditest ja Ettevõtlusinkubaatori projektist „Tallinna Loomeinkubaatori tugiteenused loomeettevõtjatele jätkusuutlikuks arenguks ja ekspordivõimekuse kasvuks“ programmist „Loomeettevõtjatele tugiteenuste pakkumise, nende arenguplaanide elluviimise ja ekspordivõimekuse kasvu toetamine.”