fbpx
Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Põhilise sisu juurde

1. oktoobril toimub Ettevõtluspäev, kus Tallinna Ettevõtlusinkubaator toob fookusesse kodumaised toidutootjad.

Paneelis uurime erinevate toiduainetööstuse ettevõtjate käest miks ja kuidas nad oma teekonnale jõudsid, milliste väljakutsetega on nad ettevõtjana silmitsi seisnud, kui palju nad arvesse võtavad toiduainetööstuse tulevikutrende, millist rolli hakkab tehnoloogia mängima toidu tootmise ja tarbimise kujundamisel tulevikus, millist nõu annaksid nad ettevõtjale, kes alles plaanib alustada toiduainetööstuses ja kuidas Eesti toitu maailma müüa.

Paneelis vestlevad Tanel Tang (Saaremaa Mahemunad), Caroline Aruoja (Nöösker Mead) ja Andrean Razumovski (Mati Foods). Paneeli modereerib Tallinna Ettevõtlusinkubataori mentor ja Baltimaade esimese kaerajoogi tööstuse Yook asutaja ja partner Paavo Pettai.

 

Tanel Tang, Saaremaa Mahemunad

Tallinna Ettevõtlusinkubaatori programmi vilistlane, Saaremaa Mahemunad asutaja, Tanel Tang on ettevõtte kasvuks viinud läbi mitmeid kreatiivseid projekte. Üheks selliseks on Saaremaa Digikana – NFT projekt, mille käigus pandi müüki 650 digitaalset kana. Kahe nädalaga müüdi kõik digikanad ning teeniti 65 000 eurot. Eestimaalaste südamed võitis ta saates „Tanel ja kanad“, mis mahemunade kasvatamise valusid ja võlusid tutvustas ning Saaremaa Mahemunade nõudlust mitu korda tõstis.

Täna on Tanel lisaks oma kanala pidamisele alustanud ka oma majoneesi brändiga ja suviti peab ta Salmes oma kohvikut, mis müüb väga maitsvaid saiakesi!

 

Caroline Aruoja, Nöösker Mead

Nöösker on Eesti keskel, Roosna-Allikul asuv mõdukoda, mis murrab traditsioone, pannes kokku õlle- ja veinimeistrite tarkused uuel moel. Nööskeri mõdude keskmes on Eesti mesi ja kohalikud marjad ning puuviljad, sekka ka mõni eksootilisem vürts. Mõdukoda, mille iga jook räägib oma ainulaadse loo uudishimust ja loovusest ning iga lonks on austusavaldus meie kodumaa loodusele ja selle rikkalikele maitsetele. Ja loomulikult mesilaste hindamatule panusele, sest ilma nendeta poleks ka mõdu.

 

Andrean Razumovski, Mati Foods

Mati Foods loob imemaitsvaid, tervislikke ja jätkusuutlikke alternatiive lihale ja kalale. Kõlab uskumatult, aga Mati liha ja kala analoogide peamine koostisosa on seeneniidistik: seente maa-alune osa, millest võib tinglikult mõelda kui seente juurtest. Seeneniidistik kasvab fermentatsiooni teel – see protsess sarnaneb oma olemuselt õlle pruulimise või pärmitaigna tegemisega. Seeneniidistikust liha analoogide valmistamine on igati mõistlik, sest võrreldes näiteks kanaliha tootmisega, kulub Mati kanaloogi valmistamiseks vähem vett, maad ja muid ressursse. Mati missioon on luua vegan tooteid, mis on maitsvamad, tervislikumad, taskukohasemad ja populaarsemad kui nende loomsed konkurendid.

 

Ettevõtluspäev toimub Radisson Collection hotelli konverentsikeskuses, Rävala pst 3, Tallinn.