fbpx Põhilise sisu juurde
Sündmused

Suveakadeemia 2024: Kaks päeva täis teadmisi ja uusi kontakte

13.-14. augustil toimus Ojako puhkekeskuses kahepäevane Suveakadeemia, mis tõi kokku inkubaatorite ja teadusparkide tiimid ja nende programmides osalevad ettevõtjad üle Eesti. Kaks päeva oli täis põnevaid ettekandeid ja uusi kohtumisi.

Esimese päeva esinejad pakkusid kuulajatele inspireerivaid mõtteid mitmesugustel teemadel. Georg Rute rääkis, kuidas satelliidiandmed võivad aidata vähendada elektrihindu, samal ajal kui Kuldar Leis jagas Tartu 2024 kultuuripealinna kulisside taguseid lugusid. Maris Väli-Täht ja Ene Viiard arutlesid Eesti toidusektori tuleviku üle, püüdes vastata küsimusele, kuidas muuta Eesti juhtivaks toiduinnovaatoriks Euroopas. Päeva lõpetas Indrek Seppo kaasahaarav ettekanne, mis andis ülevaate tehisintellekti kasutusvõimalustest.

Pärast ettekandeid said osalejad end proovile panna geopeituse mängus ning õhtu lõppes meeleoluka networking’u ja saunatamisega, kus jätkus lõbu hiliste tundideni.

Teine päev algas ronimisteemalise diskussiooniga, kus Eerik Hannus Ronimaast jagas tulevikuplaane seoses Pärnusse rajatava ronimiskeskusega. Seejärel jagas Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori enda arenguid ning ettekannete osa lõpetas Evelin Kori südamlik ettekanne MTÜ Me hoolime sinust tegemistest ja väljakutsetest. Seejärel jätkus vabas vormis ühine arutelu ning inkubaatorite uute plaanide tutvustus.

Suveakadeemiat korraldasid Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Tehnopol, Tartu Loomemajanduskeskus, Tartu Biotehnoloogiapark, Sparkup Tartu Teaduspark, Pärnumaa Ettevõtlusinkubaator ja Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator.