fbpx Põhilise sisu juurde
Projektid Uudised

Avatud on kandideerimine kultuuri- ja loomesektori praktikute karjäärijuhtimise koolitusprogrammi!

Tallinna Loomeinkubaator kutsub kultuuri- ja loomesektori praktikuid osalema CreativeGPS tasuta koolitusprogrammis! Programmi raames saavad osalejad oskusi oma karjääri planeerimiseks ning ettevõtlusega alustamiseks. Kandideerimine on avatud 23. septembrini. Projektis osaleb 66 loomevaldkonna praktikut  (sh 22 Eestist, 22 Lätist ja 22 Soomest).

 

Programmi ajakava

Täpsemad veebiseminaride kirjeldused allpool.

Mida programmi jooksul õpitakse?

Kellele on programm mõeldud?

Programm on suunatud loovisikutele, kes tahavad oma karjääris edasi liikuda ja loomevaldkonna oskustega sissetulekut suuerendada:

Osalemine:

Osalemine programmis on tasuta. Bootcamp’is osalemisega seotud majutus- ja transpordikulud katavad osalejad ise.

Koolitusprogrammis osalemiseks täida avaldus kuni 23.09: https://forms.gle/KY4Vf5NknKZDq7EZ9

Veebiseminaride kirjeldused:

Töötuba on hea võimalus, kus avastada oma loomingulise karjääri potentsiaal.

Eesimeses töötoas saavad osalised teada oma tugevad ja nõrgad küljed, seatakse sisukad eesmärgid ja luuakse tulevikuvisioon. Samuti uurime erinevaid karjääristiile ja avastame peidetud võimalusi. Lisaks õpime tundma tulevasi oskusi ja isikuomadusi, mis on vajalikud edukaks karjääriks loomevaldkonnas.

Veebiseminari teemad:

Veebiseminari viib läbi Tiina Saar-Veelmaa, kes on psühholoog, koolitaja ja nõustaja, kelle peamisteks uurimisteemadeks on tööõnn, tasakaalus elu ja terviklik töökultuur.  Aastatel 2011-2017 tegutses Tiina Saar-Veelmaa tarkvaraarendusettevõtte AS Proekspert tööõnnespetsialistina ja disainis omanäolise personalifilosoofia, millega võitis 2017. aastal Euroopa äriauhindade konkursil (European Excellence Awards in Human Resources) I koha, edestades sellega Coca-Cola European Partners Germanyit, Deutsche Telekomi ja Henkelit. . 

Tiina on Happy Workplace-i üks asutajatest ja loonud uue ajastu juhtimise tarkvarasid, nagu HappyMe.ee, Healthyme.ee jm. Ta oli Sotsiaalministeeriumi kureeritava programmi Peresõbraliku tööandja märgis üks loojatest ja organisatsioonide assessor ja konsultant. Tiina on kirjutanud seitse raamatut, millest viimane on “Tööga õnnelikuks”. Ta on toimetanud erialaseid ajakirju ja on Edasi kaasautor. Aastatel 2009 – 2011 oli ta menuka telesaate Tööotsija kaassaatejuht Eesti Rahvusringhäälingus ja vedanud ka Äripäeva raadio hommikuprogrammi.  

Lisaks sellele, et Tiina on alates 2001. aastast proovinud jälile jõuda tööõnne valemile – inimeste tööalase pühendumise ja organisatsioonide kasvu seoste uurimisele ning kirjutanud sellest ka teadustöö, on ta õppinud hiljuti Soomes Meisner näitlejaks ja DJ-ks. Tema tasakaalustajateks on loodus, luue, teater, kunst ja liikumine. 

Enesejuhtimise veebiseminari eesmärk on pakkuda osalistele teadmisi ja oskusi paremaks enesejuhtimiseks ning arendada nende suhtlusoskust. Osalejad saavad võimalusi oma ajajuhtimise, prioriteedide seadmise tugevusi ja nõrkusi, täiendada oma portfelli, et sõlmida suhteid ja teha koostööd endast erinevate inimestega.  

Seminari teemad:

Veebiseminari viib läbi Tiina Saar-Veelmaa.

Ettevõtlusega alustamise veebiseminari eesmärk on pakkuda osalejatele julgust, põhiteadmisi ja praktilisi oskusi ettevõtlusest. Veebiseminaril analüüsime erinevaid äriideid ja saame teadmisi sellest, kuidas ettevõtja oma teenuseid ning tooteid hinnastama peaks. Veebiseminari tulemusena mõistame, mida tähendab ettevõtte omamine ning hindama, kas see võiks olla sobiv meie jaoks oma loominguliste oskuste rakendamiseks. Saama enesekindlust ja juhiseid, kuidas ise edasi tegutseda.

Seminari teemad:

Veebiseminari viib läbi Sirle Truuts, kes on ettevõtja, ettevõtluskoolitaja ja -mentor, kes on loonud alustavatele ettevõtjatele suunatud ettevõtlusportaali www.hakkanettevotjaks.ee. Tal on kogemust ettevõtluses aastast 2008. Sirlel on EBSi bakalaureuse kraad ettevõtluses- ja ärijuhtimises ning magistrikraad TalTechi turunduses ja müügijuhtimises. Alates 2018. aastast ettevõtlusainete õppejõud Tallinna Tehnikaülikoolis ning aastast 2023 õppejõud Tallinna Ülikoolis. Sirle on kirjutanud mitmeid ettevõtlusega seotud raamatuid: “Ettevõtjaks palgatöö kõrvalt”, Hirm Ettevõtluse eest”.  

Pitching on loomemajanduses kõigile vajalik oskus! Sellel seminaril saavad osalised teada, kuidas oma loomingulist potentsiaali ja loomingulisi ideid tutvustada. Pole tähtis, kas olete vabakutseline, kunstnik, ettevõtja või otsite püsivat tööd, saate teada, kuidas rakendada oma loomingulist potentsiaali, et luua oma karjääri jaoks rohkem võimalusi. Elsa selgitab mõne lihtsa juhtuminäite abil, miks pitchida ja kuidas seda loomemajanduses teha. Saad ideid, kuidas kasutada pitchingut tööelu oskusena ja oma loomingulise potentsiaali esile toomiseks! 

Seminari viib läbi Elsa Ervasti, kes on ettevõtluse arendamise spetsialist ja esitlus- ja pitchingu treener. Elsa Ervast on juhendanud tuhandeid idufirmasid ja ettevõtteid erinevatest valdkondadest, tutvustma oma äriideid ja -teadmisi nii rahastajatele kui klientidele. 2020. aasta sügisel ilmus Elsa ja Joonas Turuneni esimene mitteilukirjanduslik raamat Pitch! – kokkuvõtete tegemise kunst, mis valiti 2020. aastal ajakirja Option Magazine TOP 10 parimate finantsraamatute hulka. Elsa loeb loomingulisi tööelu oskusi ja loomingulist pädevust. Ta on pidanud loenguid sellistes ülikoolides nagu Åbo Akademi, Helsingi Ülikool, Uniarts Helsinki ja Aalto Ülikool. Elsa julgustab isiklikku ja head suhtlemist tööelu mitmekülgsetes ja muutuvates pitchingu olukordades.

 

Koolitusprogrammis osalemiseks täida avaldus kuni 23.09: https://forms.gle/KY4Vf5NknKZDq7EZ9

Programmi pääsenuid teavitatakse hiljemalt 3. oktoobriks.

 

*Kultuuri- ja loomesektorid hõlmavad kõiki sektoreid, mille tegevus põhineb kultuuriväärtustel või kunstilisel ja muul individuaalsel või kollektiivsel loomingulisel väljendusel. Sinna alla kuuluvad arhitektuur, arhiivindus, raamatukogud ja muuseumid, käsitöö, audiovisuaalne meedia (sealhulgas film,  televisioon, videomängud ja multimeedia), materiaalse ja vaimse kultuuripärandi säilitamine, disain (sealhulgas moedisaini), festivalid, muusika, kirjandus, etenduskunstid, raamatute kirjastamine, raadio ja visuaalkunst ning palju muud.

Programm on rahastatud Interreg Central Baltic programmist. CreativeGPS projekti kogueelarve on 212 644 EUR, millest 80% rahastab Interreg Central Baltic programm ja ülejäänud 20% projekti partnerid. Projekti partnerid on Tallinna Loomeinkubaator, Northern Dimension Partnership on Culture Secretariat (Läti), Trade Union for Art and Culture Professionals TAKU (Soome).