fbpx Põhilise sisu juurde
Ringmajandus Uudised

Ettevõtlusinkubaatori ehitusblogi: Esimene on teiseks korruseks juba valmis

Tallinna Ettevõtlusinkubaatori uue hoone ehitustööd aadressil Poldri 3 on täies hoos ja projekt liigub jõudsalt edasi. Praeguseks on töös hoone seinte püstitamine ja seejuures on juba valminud esimese korruse tasandid, mis annavad pildi hoone mahust. See on oluline verstapost, kuna ehitis hakkab visuaalselt kuju võtma.

Oktoobrikuuks taastati hoone esialgne paekivimüüritis. „Tegemist on hea näitega ringmajanduslikust tegutsemisviisist, kus väärtuslik vana leiab kasutuse ja väärindab uut. Demonteeritud üle 100- aasta vanune paekivimüür läbis kivi-kivi-haaval uuenduse, mõõtu lõikamise ja traditsiooniliste müürsepatöö võtetega sai uue elu järgnevateks aastakümneteks,“ kommenteeris ehitustööde järku Ettevõtlusinkubaatori juhataja Anu Lõhmus. Ehituse peatöövõtja on Vanalinna Ehitus OÜ.

Hetkel on ette valmistamisel hoone teise korruse teraskarkass ja õige pea saab aimu ka kogu hoone tulevasest väljanägemisest. Seni on töös silmale nö nähtamatu osa maja infrastruktuurist nagu kütte- ja veetrassid, tugev- ja nõrkvool ning ettevalmistused väliala korrastamiseks. Samal ajal töötavad nii insenerid, ehitaja kui ka sisearhitektid tugevas koostöös, et eripärane hoone valmiks kvaliteetne ja oodatud funktsioonidele vastav ning oleks ka linnaruumis kena vaadata.

Järgmistel kuudel liiguvad tööd edasi teise korruse ehitamisele. „Suur osa ehitustegevusi on läinud plaanipäraselt ja sujuvalt, aga ühtlasi on ette tulnud ka ootamatusi, mis on vajanud kiiret, sh insenertehnilist lahendamist. Samas oleme põnevil ja uue hoone valmimise ootuses, et pakkuda senisest veelgi paremaid võimalusi ja tingimusi alustavatele ettevõtjatele ja innovaatilistele projektidele, seda eriti ringmajanduse valdkonnas,” lisas Lõhmus.

Poldri 3 aadressil asuva Tallinna Ettevõtlusinkubaatori uues hoones on suur roll avalikel ruumidel, mis on mõeldud kasutamiseks ettevõtetele, professionaalidele, organisatsioonidele ja huvilistele, kes oma tegevusega loovad säästlikult ja kestlikult majandavat ettevõtluskeskkonda. Tallinna Ettevõtlusinkubaator jätkab uues hoones inkubatsiooniprogrammide ja ettevõtluskogukonnale suunatud tegevustega. Lisaks osutatakse ettevõtetele ja huvilistele tugiteenuseid loomemajanduse ja ringmajanduse vallas.

Ettevõtlusinkubaator on loonud tegutseva kogukonna eraisikutest, ettevõtetest ja organisatsioonidest, kes oma tegemistega aitavad muuhulgas kaasa jätkusuutlikult majandavale Tallinna linnaruumile. See on sünergiline platvorm ettevõtluse, sh ringmajanduse ja loomemajanduse teadmiste, ideede ning parimate praktikate jaoks, kus saavad võimenduse alustavad ja kasvavad mikro- ja väikeettevõtted.