fbpx Põhilise sisu juurde
Sündmused

Kuidas väiketootjana kiiremini toidulauale jõuda?

Paneelis vestlesid Ettevõtlusinkubaatori vilistlane Tanel Tang (Saaremaa Mahemuna), Caroline Aruoja (Nöösker Mead ) ja Andrean Razumovski (Mati Foods). Paneeli modereeris Tallinna Ettevõtlusinkubaatori mentor Paavo Pettai.

Ettevõtluspäeva paneelil rääkisid väiketootjad oma kogemustest ja väljakutsetest:

Tanel Tang, kes on alustanud mahemajoneesi toomist rõhutas, et mitmed aspektid on olnud keerulised just varasema sarnase kogemuse puudumise tõttu. „Väikeettevõtluses olemine on karm maailm,“ tõdes ta. Ta lisas, et suuremad tootmisstandardid muutuvad olulisemaks, kui ettevõte kasvab, kuid tarbijatele on endiselt tähtis ka toote taga olev lugu ja väärtused.

Nööskeri mõdu tootja Caroline Aruoja tõi välja, et peamine väljakutse on aja ja raha küsimus, viidates tootmismahtude kasvatamise keerukusele. Olulise reklaamkanalina tõi ta välja näiteks Maahommiku saate, mis tõi koheselt kaasa klientide huvi.

Seeneniidistikust liha alternatiive tootva Mati Foods esindaja Andrean Razumovski tõi esile, et tootmine ise pole olnud nii suur probleem kui näiteks pakendite märgistamise küsimused. Erinevate lubade saamine on suur kulu: “Load peavad olema samad, mis suurel tootjal. Peame tegema päris palju katsetusi, mis on lõpuks päris suur kulu ühe toote kohta.”

Aitäh oma kogemusi jagamast!