Loomeinkubaatoril käivitus uus projekt Creative GPS

12. märts 2024

Euroopas, eriti Kesk-Läänemere piirkonnas, seisavad kultuuri- ja loomevaldkonna spetsialistid silmitsi paljude väljakutsetega jätkusuutliku tööhõive ja sissetuleku tagamisel. Nende töö hõlmab sageli mitut ja mitmekülgset tegevust, mistõttu on haruldane pidev sissetulek ühest allikast. Puuduvad toetavad meetmed, mis käsitlevad seda konkreetset sihtrühma ja selle võimet stabiilsemaks karjääriks.

“CreativeGPS: Creative Professionals Naviging the Job Market: Skill Building and Transnational Peer Learning For Added Agency” toetab kvalifitseeritud ja kogenud loomespetsialiste tööturul navigeerimiseks.

Projekti raames käivitatakse 2024. aasta sügisel 3 paralleelset programmi Lätis, Eestis ja Soomes, mis loovad õppeteekonna 60 loomevaldkonna professionaalile. Täiendavate võimaluste suurendamiseks loovad partnerid projekti viimases etapis avatud juurdepääsuga tööriistakomplekti, et jagada programmi jooksul kogutud õpetusi, mõtteid ja parimaid juhtumeid laiemale publikule sihtriikides ja kaugemalgi.

Projekti partnerid on Tallinna Loomeinkubaator, Northern Dimension Partnership on Culture Secretariat (Läti), Trade Union for Art and Culture Professionals TAKU (Soome).

CreativeGPSprojecti kogueelarve on 212 644 €, millest 80% ehk 170 115 € tuleb Interreg Central Baltic programmist ja ülejäänud 20% projekti partneritelt.