Uue ärihooaja avamisel jagas oma ettevõtluskogemust Martin Villig

8. sept 2023

6. septembril toimus Loomeinkubaatoris juba 18. ärihooaja avamine. Hooaja avamisel jagas oma kogemust, kuidas olla edukas ettevõtja, Bolti kaasasutaja Martin Villig. 

Martin Villig on mobiilse rakenduse Bolt kaasasutaja, millel on 100 miljonit reisijat 45 riigis Euroopas ja Aafrikas. Martin on olnud 25 aastat ettevõtja ning ta asutas ja müüs oma esimese startupi 1999. aastal. Varem on ta töötanud juhtivatel kohtadel Skype’is ja NASDAQ Tallinna börsil. Ta on Eesti startup-kogukonna juhtfiguur, olles kaasasutanud Eesti Asutajate Seltsi ja Garage48 Fondi, mis korraldab häkatone üle Euroopa. 2018. aastal asutas Martin 3 miljoni euro suuruse Heateo Hariduse Sihtasutuse, et anda hoogu uutele haridusalgatustele Eestis. 2020. aastal asutas Martin Kood Jõhvi, uue põlvkonna platvormil põhineva kooli, mis võtab vastu 300 õpilast aastas. 

Mõned mõtted, mis esitluselt kõlama jäid:

  • “Üks põhjus, miks me ei ole soovinud Bolti ära müüa, on näidata, et ka Eestis on võimalik kasvatada suurt ettevõtet.”
  • “Kui sa saad, alusta nii vara kui võimalik.”
  • “Alati tasub küsimusi küsida. Kui vastust ei saa, siis tuleb minna järgmise inimese juurde. Ning alati on oluline teha ka eeltööd. Ei ole mõtet küsida neid küsimusi, millele leiab Google’ist kiirelt vastused.”
  • “Minu soovitus on, et tiimi ehitades on hea neid inimesi juba varem tunda. Seetõttu on hea käia ka häkatonidel. Kuigi sa jõuad seal läbi mõelda vaid väikse osa ettevõtet aspekte, aga sa õpid tundma tiimikaaslasi ja kuidas nad tööd teevad. Kes läheb magama, aga kes poole ööni ideed edasi lahendab. Kui töö stiil klapib, siis edasi saab juba vaadata, kuidas visioon ja väärtused kattuvad.”

 

Loomeinkubaator ootab uuel hooajal inkubatsiooniprogrammiga liituma ettevõtteid 25. septembrini! Lisainfo programmi kohta SIIN.