Tänavune Suveakadeemia keskendus ringmajanduse tulevikumõjutajatele

31. aug 2023

Seekordne Suveakadeemia toimus Võrtsjärve ääres, kuhu kogunesime koos ettevõtjate ja teiste inkubaatoritega, et kahe päeva jooksul arutada teemal “Ringmajanduse tulevikumõjutajad” ja jagada omavahel kogemusi, teadmisi ja leida koostöökohti.

Kahe päeva jooksul sai kaetud mitmed põnevad teemad:

  • Droonide elujätkust ja Eestis droonide testimisvõimalustest rääkis Tartu Teaduspargist Pirko Konsa.
  • Rohelist filmitootmist tutvustas Nafta Filmsi esindaja Olga Hartšuk.
  • Toiduinnovatsioonist tegid ettekande Kaire Rjaver ja toidujagamise vabatahtlikutöö kogemust jagas Ave Porkon.
  • Ringmajanduse müüte murdsid Tehnopolist Ragmar Saksing ja Uuskasutuskeskusest Diana Paakspuu.
  • Inimsõnniku innovatsiooni teekonnale viisid osalisi Priit-Kalev Parts ja Peep Tobreluts.

Kõikidel osalejatel oli võimalus avastada Võrtsjärve ümbrust geopeitusega. Lisaks pakkus õhtul meeleolu juhuslikult möödunud pillimehed, kaasa võetud instrumendid ja Loomeinkubaatori programmi ettevõte Hiigelmullid.

Aitäh kõigile osalistele ja inkubaatoritele korraldamast: Tartu Teaduspark, Teadus- ja ärilinnak Tehnopol, Tartu Loomemajanduskeskus, Tartu Biotehnoloogiapark, Pärnumaa Ettevõtlusinkubaator ja Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator.