Aalto Ülikool ja Uniarts: Soome loomeettevõtluse kogemus

31. mai 2023

25.-26. mai oli Loomeinkubaatoril hea meel külastada häid koostööpartnereid Soomes. 25. mail toimus põnev pitching üritus ja 26. mail oli võimalus külastada Aalto Ülikooli linnakut ja Kunstiülikooli Teatriakadeemiat.

Aalto ülikooli ja Uniartsi ühisel organiseerimisel toimus 25. mail Creative Demo Day Muusikamajas, Helsingis. Kevadises inkubatsiooniprogrammis osalenud said võimaluse oma äriideed pitchida žürii ees. Kokku osales pitchingul 14 alustavat ettevõtjat. Silma paistis kõigi osalejate puhul tugev ettevalmistus. 

Näiteks esitlesid oma ettevõtteid:

  • Darades, kes pakub digitaalset showroomi meistritele ja disaineritele ning soovib selle jaoks leida finantseeringut. 
  • Taimio arendab innovaatilist modulaarset taimekasvatuslahendust ja on esmase prototüübi välja töötamise faasis. 

Järgmisel päeval külastas Tallinna Loomeinkubaator Aalto Ülikooli linnakut Espoos ja Uniartsi Teatriakadeemiat. Arutati võimalikke koostöövõimalusi uueks ettevõtlushooajaks. Õnnestus näha ka lõpetajate ühisnäitust Kuvan Kevät.