Ülemaailmsel loominguliste idufirmade võistlusel esindab Eestit SUTU

17. mai 2023

Eestit esindab globaalsel võistlusel Creative Business Cup SUTU, mis on välja töötanud pilliroost tehtud materjali, mida saab kasutada nt pangakaartide tootmiseks. Võistlus toimub 4.- 5. juunil Taanis, Kopenhaagenis ja sellest võtab osa ca 80 riiki, kes on valinud end esindama  loomingulise ja innovatiivse idufirma.

„SUTU pälvis meie tähelepanu, sest tegemist on innovatiivse ja taastuva materjaliga, mis on valmistatud kohalikust toormest. Kui pilliroogu ei kasuta, siis see läheb raisku ja toodab süsihappegaasi. Sellise materjali kasutusvõimalused on lõputud, sellega saaks asendada suures osas plastmassi,“ ütles žürii esimees Yrjö Ojasaar.

„Creative Business Cupil osalemine võib olla uutele ettevõtjatele ja alustavatele ettevõtetele mitmel viisil kasulik. See on suurepärane võimalus ideele tagasiside saamiseks ja paljude jaoks pole Creative Business Cup lihtsalt võistlus. See on suurepärane tõuge ideede arendamisele ja annab kinnitust, et te pole oma ideega üksi,“ ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Lisaks mitmesugustele auhindadele pakub üritus kõigile suurepäraseid võimalusi oma võrgustiku laiendamiseks ja inspiratsiooni saamiseks, samuti ainulaadset võimalust oma idee ülemaailmseks tutvustamiseks.

Lisaks võitjale saavad Kopenhaagenis toimuvast üritusest osa  ka II ja III koha saanud startuppide esindajad: Hotelliteenuseid ühte äppi koondav HotelBuddy ja põhjamaisele kliimale sobivaid riideid tootev PaulBerg.

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna, 3 koolitust ja 3 konsultatsiooni võitis  SUTU

Tartu Loomemajanduskeskuse Pop-up alale Loomeka disainipoes saab  tasuta 1 kuuks  Paul Berg.

Estonian Business School pakub 3 EAP väärtuses vabalt valitud koolitust ettevõttele Paul Berg, kes toodab ilmastikukindlat riietust.

Prototron kutsub AI põhist naha analüüsi pakkuvat Helena Grethe otse osalema oma programmis.

 Loov Eesti on Creative Business Cup esindaja Eestis aastast 2012.

 

Creative Business Cup Eesti eelvooru läbiviimist toetavad  Estonian Business School, Prototron, Tallinna Loomeinkubaator ja Tartu Loomemajanduskeskus. 

 

Projekti toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetmest.