TalTech’i teadlased tutvustasid ettevõtjate koostöövõimalusi ülikooliga

27. apr 2023
Meil oli suurepärane võimalus külastada erinevaid TalTech’I laboreid ja kuulda võimalustest, mida ülikool ettevõtjatele pakub. Ettevõtjal on koostöös teadlastega võimalus töötada välja näiteks prototüüp, katsetada erinevaid kanga või ka teiste materjalide omadusi ja palju muud.
 
Ringkäigu jooksul külastasime koos Percy Festus Alao’ga TalTech’i puidutehnoloogia laborit , mis tegeleb puidu, puitmaterjalide, puitpolümeerkomposiitide ja teiste looduslike materjalide ning mööbli uurimise, arendamise ja katsetamistega.
 
Tektsiilitehnoloogia laboreid tutvustas Tiia Plamus ja ringkäigu lõpetas Dr. Illia Krasnou biopolümeeride tehnoloogia labori tutvustusega. Polümeeride ja tekstiilitehnoloogia labor tegeleb erinevate polümeer- ja komposiitmaterjalide, plastide, komposiitmaterjalide, nanokiuliste materjalide ning tekstiili- ja rõivamaterjalide ning neist valmistatud toodete uurimise, arendamise ja katsetamisega.
 
Aitäh külastuse eest ja edasise koostööni ülikooli ja ettevõtjate vahel.