Loomeinkubaatori rahalise toetuse eksporttegevuse hoogustamiseks sai RAIKU

21. apr 2023

Loomeinkubaatori 5000 euro suuruse toetuse välisturgudele sisenemiseks sai inkubant RAIKU. Ekspordi projektide puhul hindas komisjon ekspordiprojekti realistlikkust, ettevõtte tegevusajalugu, väärtuspakkumist, sihtgrupi ja müügistrateegia valikut, meeskonda ja projekti eelarve asjakohasust. Loomeinkubaatori inkubantidele avatud konkursil esitlesid hindamiskomisjonile oma ekspordiplaane veel inkubandid Baubauwall ja FIBAMI.

Aprillis kogunenud hindamiskomisjonis osalesid Margus Alviste, Krista Kink, Helen Lang, Kari Maripuu, Ruth Helene Melioranski. Komisjonile esitlesid oma plaane RAIKU, Baubauwall ja FIBAMI. Enne komisjoni hindas ja andis esmastele ekspordiplaanidele tagasisidet Loomeinkubaatori meeskond.

Hindamiskomisjon otsustas anda RAIKU-le rahalise toetuse eksporttegevuse hoogustamiseks. RAIKU asendab plastist pakkematerjale ja teisi kõrge jalajäljega alternatiive nagu paper ja papp oma 100% komposteeruva, ilusa, kaitsva ja ülimalt efektiivse puidust pakendimaterjaliga.

RAIKU eksporditegevused on seotud plaaniga tegutseda esmalt kosmeetikatoodete pakendite valdkonnas. Eksporditoetus on ettevõttele väga vajalik antud hetkel, sest selle praegused rahalised vahendid on seotud 100%-lt tehnoloogia arendusega. Seejuures on rahvusvaheline huvi ja tuntud kliendid RAIKU jaoks üliolulised, et realiseerida ettevõtte globaalne potentsiaal ja saada kliendid kosmeetika- ja luksussektoris, kelle kasutatav pakendimaht ulatuks kümnetesse tuhandetesse kuus ja aastas. Toetusega on plaanis külastada sektori kõige mainekamat üritust – luksustoodete pakendikonverentsi, mis keskendub jätkusuutlikele materjalidele: Luxepack Edition Speciale.

Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on oma tegevuse jooksul alates 2006. aastast otseselt või kaudselt mõjutanud enam kui 1000 ettevõtja äritegevust läbi nõustamiste, inkubatsiooni ja ekspordisuunaliste välistegevuste. Loomeinkubaator on alates 2014. aastast toetanud ettevõtete välisturgudele sisenemist ja rahalist tuge selleks on saanud senini 18 ettevõtet. Varasemalt on eksporditoetuse saajateks olnud näiteks KIRA, Kõnekindlus, Berrichi, Triibuvineer, SOMA Jewellery, Craftory, GoWorkaBit, Hoopy, Maru VR.