Loomeinkubaator annab ettevõtete kasvu kiirendamiseks välja eksporditoetuse

22. veebr 2023

Loomeinkubaator korraldab konkursi ambitsioonikamate ekspordiplaanide leidmiseks. Eksporditoetuse eesmärgiks on alustavate Eesti ettevõtete kasvu kiirendamine ja ekspordivõimekuse suurendamine. Välja antakse kuni üks eksporditoetus ning ühe ettevõtja eksporditoetus on kuni 5000 eurot.

Loomeinkubaator ootab konkursil osalema inkubatsiooniprogrammiga liitunud ettevõtted, kellel on plaan välisturgudele laieneda ning kes saaksid toetuse abil planeeritavaid tegevusi tulemuslikumalt ellu viia. Toetuse abil on võimalik planeerida sihtturu turu-uuringut, arendada brändiarhitektuuri, valmistada reklaammaterjale, osaleda välismessidel ja teostada välisturu nõuetest lähtuvat tootearendust.

Eksporditoetuse projektide hindamisel võetakse arvesse ettevõtte tegevusajalugu, väärtuspakkumist, ekspordiprojekti realistlikkust, sihtgrupi ja müügistrateegia valikut, meeskonna võimekust ja projekti eelarve asjakohasust. Planeeritavatest kuludest kuni 80% saab katta toetusega.

Loomeinkubaator on alates 2014. aastast toetanud ettevõtete välisturgudele sisenemist ja rahalist tuge selleks on saanud senini 18 ettevõtet. Varasemalt on eksporditoetuse saajateks olnud näiteks Kõnekindlus, KIRA, Berrichi, Triibuvineer, SOMA Jewellery, Craftory, GoWorkaBit, Hoopy, Maru VR.

Tallinna Loomeinkubaator pakub ettevõtjatele kuni 24-kuulist inkubatsiooniprogrammi, kus äri kasvamisse panustavad personaalne konsultant ja oma ala tippekspertidest mentorid. Lisaks korraldab Loomeinkubaator koolitusi, seminare, workshop’e, ühisturundus- ja ekspordiplatvormi. 

Ekspordiplaanide esitamise tähtaeg on 27. märts. Infotund toimub 3. märtsil. Lisaküsimustega pöördu oma konsultandi poole.