Jätkusuutlikud ettevõtted Baubauwall ja IKIGI

30. jaan 2023

Minu Tallinn saade käis külas ja uuris Loomeinkubaatori võimaluste kohta ettevõtjatele. Aina suuremat rolli mängib ettevõtluse juures see, kui palju suudetakse toota jäätmevabalt või taaskasutada uue loomisel vanu materjale. Jätkusuutlikus on saanud uueks normiks ning Minu Tallinn käis külas väikeettevõtetel, kes selle idee järgi ka tegutsevad – Loomeinkubaatori programmis osaleva tapeeditrüki ettevõtte Baubauwalli ja vilistlane IKIGI.

IKIGI eesmärk on mitte üle toota ja kasutada juba olemasolevat materjali. Näiteks on kaanematerjalina kasutatud reisilaeva pästeparve aegunud termotekke, aga ka postreid, paberkotte, kartonge. “Oleme väga avatud erinevate olemasolevate jäätmete kasutamisele trükiste köitmisel,” sõnas IKIGI üks asutajatest Maarja Roolaht.

“Fliistapeet, mis on tapeetide maailmas kõige parem kvaliteet, ta on keskkonnasõbralik, hingav ja me trükime mittemürgiste värvidega,” sõnas Eesti ainukese tapeedibrändi Baubauwall’i äriarendusjuht Anna-Kai Tõrs. Baubauwall’i töö algab siis, kui klient tellib ja lattu midagi valmis ei trükita. Veebilehel saab kirja panna täpsed seinalaiused, mis tähendab, et ka trükkimisel trükitakse täpne kogus.

Loomeinkubaatoriga võib liituda alati. Iseendale peab selgeks tegema, mida sa teha tahad, kuidas sa seda teha tahad ja mille jaoks see hea on. Loomeinkubaatoriga liitumiseks ei pea olema alustav ettevõtja vaid võib olla ka juba tegutsev,” sõnas Tallinna Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus.

Vaata täispikka uudist videost:

Loomeinkubaatori programmiga on võimalik liituda 13. veebruarini SIIN.