Loomeinkubaator avas 17. ärihooaja

13. sept 2022

8. septembril toimus Loomeinkubaatori 17. ärihooaja avamine. Avamispäeval kõnelesid oma kogemusest ettevõtjana Loomeinkubaatori mentor Kari Maripuu ning MARIMO asutaja Mariliis Pikkar. Avasõnad ütles Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus.

Mariliis Pikkar on luksusrõivabrändi Marimo disainer ja asutaja, omades 12-aastast kogemust moeettevõtjana. Tema juhtimisel on Marimo kasvanud nullist 8 töötajaga ettevõtteks, mis lisaks kohalikule turule ekspordib oma tooteid 18nesse riiki üle maailma. Hooaja avamisel jagas ta, kuidas tema teekond ettevõtjana algas ja kuidas ta ettevõte jätkuvalt edukas on. Ning tõi välja olulise aspektina ka oskuse aega erinevate tegevuste vahel jagada.

Teise esinejana jagas oma kogemust ettevõtjana Kari Maripuu, kes on Loomeinkubaatori mentor. Kari on tegelenud ettevõtlusega üle 20-aasta ja seda peamiselt tehnoloogia valdkonnas, kuid kogemusi on omandatud ka palgatöötajana suurettevõtetes Telia ja IBM. Tema 2010. aastal asutatud tarkvara ettevõte Brightspark on pälvinud rahvusvahelise tunnustuse mitmetel ettevõtluskonkursil. 2020. aastal tehtud äristrateegia muudatus tõi ettevõtte Ajujahi kaamerate ette ning samuti läbiti edukas raha kaasamise faas, et toetada ettevõtte tootearendust ning rahvusvahelistumist.

Loomeinkubaator ootab uuel hooajal inkubatsiooniprogrammiga liituma ettevõtteid 2. oktoobrini! Lisainfo programmi kohta SIIN.