Loomeinkubaator sTARTUp Dayl 2022

31. aug 2022

24.-25. augustil toimus Tartus Baltikumi suurim ärifestival sTARTUp Day, kus oli sel korral ligi 4000 külastajat. Loomeinkubaator oli ka sel aastal esindatud sTARTUp Day demoalal ning lisaks osalesid meie inkubandid mitmetel kõrvalüritustel.

Festival algas kolmapäeval, 24. augustil Tartu Ülikooli muuseumis Tartu Loomemajanduskeskuse ja Estonian Fashion Festivali korraldatud üritusega Antoniuse moeetendus, kus astusid oma kollektsioonidega üles Key Külaots, Maria Petraityte, Kaire Avi, Susanna Peters, COLLAB4MOOD (Paul Berg, OMOM Concept, Fibami, LÕÕM), Viktorija Kuliavaite, Otto Antson, Anu Sirkas ning disainiduo Merily Mikiver ja Marion Mölder.  Moeshow žüriis osales Kaubamaja ostujuht Kätlin Häninen, disainer Hannes Rüütel, Portail peatoimetaja Aljona Eesmaa ja Loomeinkubaatori konsultant Helen Arme.

EFFi festivaliülese peaauhinna võitis leedulane Viktorija Kuliavaite oma kollektsiooniga „Scandsand“. Tegu on vihmamantlist koosneva kollektsiooniga, mis on inspireeritud Taani rohkete vihmaste ilmadega toimetuleku otstarbeks. Kollektsioonis on kasutatud kaasaegseid tehnoloogiaid, nagu näiteks liivast valmistatud pealiskiht, mis asetatuna linasele materjalile lisab veelgi enam ilmastikukindlat vastupidavust. Viktorija Kuliavaite võitis ka Tallinn Design House’i eripreemia, mis on 4kuuline esindatus Rotermanni showroomis.

Viktorija Kuliavaite oma kollektsiooniga „Scandsand“

 

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna võitis Kaire Avi kollektsiooniga “When material meets..” Kollektsiooni puhul on tegemist igati professionaalsete ja uuenduslike aksessuaaridega.

Kaire Avi “When material meets…”

Moeshowl olid ühise esitlusega väljas ka Loomeinkubaatori neli inkubanti Paul Berg, OMOM Concept, Fibami ja Lõõm. Ühise moeshow’ga COLLAB4MOOD esitlesid nad kantavat ja funktsionaalset moesuunda.

COLLAB4MOOD (Paul Berg, Fibami, OMOM Concept, Lõõm)

 

sTARTUp Day demoalal oli Loomeinkubaator esindatud koos kolme inkubandiga (Paul Berg, Ecodisain ja IKIGI). Paul Berg loob funktsionaalseid ülerõivaid, Ecodisain pakub keskkonnasõbralikke ärikingitusi ning IKIGI on disainistuudio, kes loob erinevaid pabertooteid.

Reedel toimus sTARTUp Day raames ka Creative Industries Pitching, kus oli inkubantidest esindatud Myceen, Paul Berg ja Kõnekindlus. Žüriis hindasid esitlejaid Tartu Loomemajanduskeskuse nõukogu esimees Meelis Luht, Tartu Loomemajanduskeskuse juhatuse liige Külli Hansen, Tartu 2024 juht Kuldar Leis ja Loomeinkubaatori konsultant Nele Plutus.  

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna, milleks oli kolm konsulatatsiooni ja üks koolitus, sai Glam Rent, kes arendavad ehete ja aksessuaaride rendiplatvormi. Tartu 2024 auhinna sai inkubant Paul Berg ning auhinnaks on Tartu 2024 fännitooted ja potentsiaalne riiete tellimus Paul Bergist Tartu 2024 meeskonnale.

Suur aitäh sTARTUp Day 2022 korraldustiimile ja kohtumiseni juba 2023. aastal!