Latitude59-l toimunud Creative Business Cup pitchingu võitis Myceen

6. juuni 2022

19.-20. mai toimus Kultuurikatlas juba 10. Latitude59 startup festival. Kahe päeva jooksul külastas festivali enam kui 2700 osalist. Toimusid paneelid, pitchingu võistlused, demoalal ettevõtete presenteerimine jpm. Loomeinkubaatoril oli hea meel ka väikese esindatusega osaleda ning saada rohkem teada erinevatest startup valdkonna trendidest.

Latitude59 programmi avas avasõnadega president Alari Karis. Esimesel päeval oli võimalik paneelides kuulata ka endisi presidente Kersti Kaljulaidi (What role for tech on the path towards a sustainable world?) ja Toomas Hendrik Ilvest (Cyber Range & Cyber Risks). Esimese päeva paneeldiskussioonides arutleti palju just jätkusuutlikkusest ja sellega seotud väljakutsetest. Üks mõte, mis käis läbi paneelist “Corporate sustainability journey what it means for businesses” oli: “Kuidas mõõta bioloogilist mitmekesisust ja mitte lihtsalt süsinikujalajälge? Liiga suur tähelepanu on mõõtmisel, aga kus on reaalse mõju määratlemine keskkonnale ja looduse mitmekesisusele.”

Esimese päeva lõpetas Startup Estonia korraldatud töötuba tugiorganisatsioonide kogukonnale.

Latitude59 teisel päeval toimusid mitmed pitching võistlused. Esiteks Loov Eesti korraldatud Creative Business Cup Eesti finaali pitchingu võistlus, kus osalesid Myceen, Cuut, Filaret, Low imPACK, Easyref, Drycycle. Pitchingu võitis Loomeinkubaatori inkubant Myceen, kes esindab Eestit 27.-28. juuni Kopenhaagenis toimuvas finaalis. Oma ideed pitchis ka meie inkubant Cuut, kes loob väikekoertele stiilseid kuute. Loomeinkubaatori eriauhinna, kaks konsulatatsiooni ja neli koolitust, sai tekstiilijäätmetest pakkematerjali loov Low imPACK.

Lisaks toimus Latitude-l STARTERi pitchingu võistlus, kus oma ideid esitlesid erinevate ülikoolide tudengite ettevõtted. Loomeinkubaator andis oma eriauhinna Jõhu meeskonnale, kes arendavad õunamahla tootmisjääkidest jahu. STARTERi peaauhinna sai Dokas meeskond, kes arendavad appi ja NFT-l põhinevat kaardimängu, mis aitab kultuuriorganisatsioonile luua ja hoida suhtlust oma külastajatega.

Latitude59 demoalal oli võimalik tutvuda erinevate tugiorganisatsioonide ja ettevõtjatega. Teiste seas oli esindatud Tallinn kui 2023. aasta Rohepealinn. Samuti võis tutvuda põnevate startupidega, kelle lahendused aiatavad näiteks lahendada inimeste terviseprobleeme, logistika väljakutseid või linna jäätmeprobleeme.

Latitude59 numbrites:

  • 2800 külastajat 58-st riigist
  • 167 esinejat
  • 30+ ametlikku kõrvalüritust
  • 500 investorit
  • 800 stratupi
  • 2647 investorkohtumist

2023. aasta Latitude59 toimub 25.-26. mai.