Loomeinkubaatori inkubant Myceen esitleb Berliinis seenematerjalist mööblit

16. mai 2022

Loomeinkubaatori inkubant ja seenematerjalist tooteid arendav ettevõte, Myceen, esitleb Berliini Disaininädalal oma uut valgustit B Wise ja multifunktsionaalseid mööbliplokke seeriast Blox.


18.-22. mail Alhambra showroomis toimuval näitusel “STANDING – a state of DESIGN perspective” saab näha Myceeni uusimaid tooteid. Algselt Wise’i kontorisse eritellimusena valmistatud valgustid B Wise ning Maidla uude loodusvillasse “Käbi” kasvatatud Blox seeria mööbliplokid on nüüd saadaval ka kõigile teistele huvilistele. 

Myceeni arendatav materjal sünnib seeneniidistiku ja erinevate orgaaniliste jääkmaterjalide, nagu saepuru, kombineerimisel. Jääke väärindava protsessi tulemuseks on süsinikneutraalsed ning komposteeruvad materjalid, mis ei sisalda tehislikke viimistlus- ega lisaineid. Tootmisprotsessi käigus peatatakse seene kasv täielikult, mis tähendab, et materjal ei kujuta ohtu inimestele ega hoonetele. Vastupidi, kuna seenematerjal koosneb ainult looduslikest koostisosadest on sellel tugev eelis paljude tänapäeval tavaliseks muutunud materjalide ees, mis mõjutavad negatiivselt ruumi sisekliimat.

Disainer ja Myceeni kaasasutaja Siim Karro sõnul peitub materjali võlu selle looduslikus valmimise tehnoloogias. “Tooted kasvatatakse koostöös seentega, kes kujundavad paljuski ka nende lõpliku välimuse,” lisab ta. 

Myceeni tooteportfooliost võib leida ka dekoratiivseid heli summutavaid seinapaneele, mis vähendavad kaja ja muudavad ruumis viibimise mugavamaks. Lisaks sisustustoodetele on käimas ka katsed koostöös TalTechiga, et uurida materjali võimalikke kasutussuundi ehitussektoris. Vaata lisa: www.myceen.com

Myceen kutsub üles ka enda poolt hääletama Prototroni võistlusel, kus nende visioon võistleb teiste innovaatiliste ideedega. Hääle saab anda Prototroni kodulehel: https://prototron.ee/en/

 

Tutvu toodetega Myceen kodulehel

Jälgi Myceeni Facebookis @myceen.eu ja Instagramis @myceen_com