Loomeinkubaator viib Eesti disaini Berliini Disaininädalale

16. mai 2022

12.-22. mai toimub Berliinis Disaininädal (BNDNWK), kus on Loomeinkubaatori toetusel kohal enam kui 10 Eesti disaineri looming. Berliini Disaininädala selle aasta teema on „Higher Purpose,“ millega kutsutakse kaasa mõtlema, kuidas defineerida “parem tulevik” ja esitleda ideid selle ellu viimiseks. Disaininädalaga pööratakse tähelepanu sotsiaalsele ja rohelisele mõjule ning jätkusuutlikkusele.

BNDNWK raames toimub Alhambra Berliinis Alehandra Klatti kureeritud näitus “STANDING—a state of DESIGN perspective,” kus on Eesti disaineritest väljas Maria Rästa, Raul Abneri ja Loomeinkubaatori inkubandi MyCeeni disaintooted. Näitus kannab mõtet disainist kui kultuurilisest väärtusest, mis peegeldab, mõjutab ja mängib olulist rolli ajavaimu tekkel. Lisaks kolmele Eesti disainerile, on näitusel Bar Cohen, Georges, Konrad Dybicki, Christian Haas, Ed Burgess, yuue, Adelheid Fuss, FOLDS, Maximilan Schatz, Kheder Abdulkarim, Ief Spincemaille, Vöslauer Materila, Tolerance Project, David Tavcar ja Konos.studio loomingud. Näitusega saavad külastajad tutvuda 18.-22. mai.

Berliini Disaininädalal toimub ka Design Pool, kus disainerid saavad kolme päeva jooksul oma tooteid selle ürituse jaoks loodud showroomides esitleda. Design Poolil osaleb Tallinn Design House Eesti disainerite eriväljapanekuga – sisustus- ja mööblidisainerid Triibuvineer, Maria Rästa, Toivo Raidmets, keraamikastuudio Nüüd Keraamika, ehtebrändid Anneli Tammik ja MyaMoon, BSURD siidisallid, KOOSdisain koduktekstiilid ja Nurme looduskosmeetika. Lisaks on väljapanekul esindatud foto- ja videoprojekti „Kummardus“ raamat, mille kaante vahel on enam kui 50 Eesti disaineri looming, 5 aastaaja mänguline vaheldumine, 26 erilist paika üle Maarjamaa ning paikkondlikud jutustused.

Design Poolil on Eesti disaineritest eraldi väljapanekuga veel naturaalsest nahast ehete ja aksessuaaridega Astrid Rajalo ning auruga painutatud täispuidust toodetega Ubent.

Berliini Disaininädala programmiga saab tutvuda kodulehel.