Tallinn Design House esitles Eesti disaini New Yorgis

14. apr 2022

Tallinn Design House esitles 31.03 – 03.04.2022 New Yorgi Eesti Majas toimunud 50. Eesti Kultuuripäevadel foto- ja videoprojekti KUMMARDUS. Hea meel oli publikule tutvustada äsja ilmunud Kummarduse raamatut, kus 256 leheküljel avaldatakse erinevatel aastaaegadel Eesti erilistesse paikadesse pärimuse lähedale viidud disainiloome raamistatuna imelisest loodusest.

Festivali külalisi rõõmustas väga Tallinn Design House pop-up väljapanek, kus kodumaaga seonduv disain väliseestlastele äratundmisrõõmu pakkus – selgus, et mitmete disainerite märgilised tooted on hästi tuntud ka Ameerikas. Kaasas olid ehted Tanel Veenrelt, Anneli Tammikult, Kaia Saarnalt, Lentsiuselt ja MyaMoonilt; Eestist inspireeritud siidsallid Vetkalt ja Bsurdilt; Nurme looduskosmeetika, Triibuvineeri ja Maria Rästa kodusisustustooted; Liisu Arro portselannõud, Stella Soomlaisi aksessuaarid ja kodukandi mustrites Ellu Sallid.

Pandeemia tõttu kaks aastat edasi lükatud New Yorgi 50. Eesti kultuuripäevade üritusel oli veel võimalik nautida muusikat, lavastusi, näituseid ja filme. Korraldajate sõnul on äärmiselt oluline säilitada väliseestlaste side Eesti kultuuriga, sest nii kestab ka ühendus kodumaaga. “Kuna meie kogukond ei ole nii suur, et me saaksime ise publikut valida, siis tuleb lihtsalt pakkuda selliseid asju, mis kõigile meeldiksid. Meil on sellel aastal väga palju erinevaid esinejaid, on midagi nii neile, kes räägivad eesti keelt ja inglise keelt, kui ka neile, kes räägivad ainult inglise keelt,” märkis New Yorgi Eesti kultuuripäevade korraldusmeeskonna liige Merike Barborak.

Mitmepäevasest festivalist võttis osa ka EV Kultuuriminister Tiit Terik, sündmustest tegi ülevaate ERR.

Fotod: Anu Lõhmus, Ulla Vinkman ja Külli Jürgenson

 

 

Vaata ERRi kokkuvõtet kultuuripäevadest: