Ringvaade: Kõnekindlus aitab mänguliselt kaasa laste kõne arengule

25. jaan 2022
Inkubant Kõnekindlus käis oma tegevust tutvustamas Ringvaate saates. Kõnekindlus on eestimaine logopeediliste mängude ja abivahendite bränd. Mängude sisu on loodud koostöös Eesti logopeedidega. Mängud on töiseks abivahendiks spetsialistile ja lasteasutustele ning lapsevanematele, et aidata kaasa lapse kõne arengule. Seda kõike lõbusalt ja mänguliselt!
 
Kõnekindluse tiimis on 3 väikeste laste ema- Kaili, Jane ja Maarit. Kõnevurri idee autor on Maarit, kelle pojad vajasid mõnda aega tagasi logopeedilist abi. Logopeedide üldise puuduse tõttu spetsialisti juurde saada ei õnnestunud, seega oli vaja ise midagi välja mõelda, kuidas oma lapsi aidata õigesti ütlema puudulikke häälikuid.
 
Tuli leida mänguline moodus, kuidas lastega järjepidevalt tuttavalt logopeedilt saadud harjutusi teha. Niisama ei olnud lastel huvi ja püsivust. Lõpuks tegi Maarit kodus valmis ühest ümmargusest metallist kommikarbist “kõnevurri”, mis osutus nende peres lausa nii populaarseks, et lapsed nõudsid ise enne magama minekut vurri mängu. Mängu tulemused olid samuti väga head ning mõne ajaga olidki puudulikud häälikud lastel käes.
 
Kõnevurr on Kõnekindluse esimene toode, logopeediline mäng, mis on välja töötatud koostöös oma ala spetsialistidega. Arvesse on võetud kõige sagedasemad põhjused, millega logopeedide juurde pöördutakse – R, S, K ja Õ häälikute häälduse täpsustamine või seadmine. Lisaks leiab tootevalikust üldarendava oraalmotoorika ning kõnehingamise harjutuste kogu.
 
Kõik Kõnevurri kettad (harjutustikud) on mõeldud ettevalmistavaks tööks konkreetse hääliku õige hääldamise kujundamisele. 
 
Vaata Ringvaate saadet: