RuudiCakes: Maiustustega Rõõm Sinu Koerale

22. okt 2021

RuudiCakes valmistab koertele torte, muffineid, kooke, komme ja ka pizzasid. Lisaks on tootearendusena tulemas jäätised. Uurisime ettevõtte asutaja Andres Luidre käest, kuidas valmivad põnevad maiustused koertele ja millised on plaanid tulevikuks.

Andres Luidre ise on tegelenud pikalt videote maailmas. RuudiCakes idee sai alguse, kui ta käis filmimas loomasaadet koerte varjupaigas. „Sinna oli just toodud kaks koerakutsikat. Üks nendest jäi kohe silma ning võtsingi ta endale.“ Peagi hakkas koeral lähenema esimene sünnipäev ning oli soov talle torti osta. Netist sai leitud vaid mõni üksik retsept. „Ma ei tahtnud osta tavalist konti, vaid midagi ägedat. Sel hetkel tekkiski mõte, et võiks hakata tegema kuna midagi sellist ma eest ei leidnud,“ sõnab Andres.

Varasem kokkupuude kondiitrivaldkonnaga tal endal puudub ning 2020. aasta alguses otsis ta välja kondiitrid, kes hakkaksid tooteid valmistama. Lisaks konsulteeris Andres veterinaaridega, mida üldse võib koertele toidu sisse panna ja mida mitte. „Nii see idee käima läks!“

Hetkel valmivad RuudiCakes tooted kondiitrite käe all ja suurem tehas teeb tooteid jaekettidesse. Koostisosad on kõik välja töötatud koos veterinaaridega. Poodides saab tooteid osta külmutatult. See on parim viis nende säilitamiseks, ilma et peaks palju säilitusaineid kasutama. „Poodidesse tooteid viies olen ise ostnud ka külmikud, kuna enamasti lemmikloomapoodides külmutatud tooteid müügil ei ole. Nüüd hakkab juba õnneks vaikselt tulema ka toortoitu.“

RuudiCakes klientideks on kõik koeraomanikud, kes soovivad oma lemmikule pakkuda põnevaid maiustusi tähtpäevaks, aga ka igapäevaseks üllatamiseks. Kuid, kas kliendid ostavad pigem väljanägemise või sisu järgi? „Täitsa sõltub. On tekkinud põhitooted, mida inimesed valivad visuaali järgi. Samas on näiteks olukordi, kus sotsiaalmeedias palju tähelepanu saanud tort ei pruugi reaalselt üldse nii populaarne olla. Siis tuleb mängu, kui palju on näiteks liha erinevate toodetes sees,“ sõnab Andres.

Turundamiseks kasutab Andres peamiselt sotsiaalmeediat – Instagrami ja Facebooki. „Minu enda videotaust on kindlasti tegemistele kaasa aidanud. Üks suur põhjus, miks hetkel tegevus toimib, on see, et saan turundusega ise tegeleda. Lisaks sotsiaalmeediale olen kasutanud raadioreklaami ning korraldanud üritusi.“ RuudiCakes’i sotsiaalmeedias näeb ka klientide pilte, kes hea meelega maiustavatest koertest fotomaterjali saadavad.

Hiljuti korraldas RuudiCakes koerte tordisöömivõistluse „Eesti otsib Superkoera,“ kuhu tuli kokku ligi 120 koera. Koerad autasustati kolmes kategoorias: SuperPlähmerdis, SuperViisakas ja SuperStiilne.

Väljakutsetest toob Andres välja näiteks selle, et alguses oli probleeme kulleritega. Kuller peab siiski tortide puhul arvestama, et tegu on nõrgema tootega. Alguses oli olukordi, kus tort päris ühes tükis kohale ei jõudnud, kuid nüüd teatakse juba arvestada.

Mis on olnud aga suurim õnnestumine? „Tuleb arvestada, et koerte kookide puhul on tegemist täiesti uue tootega, mis enne turul puudus. RuudiCakes on ise turgu täiesti nullist tekitanud ja tegelikult on kliendid hästi vastu võtnud. Kohe alguses olid juba tellimused,“ kirjeldab Andres.

RuudiCakes on Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammi ettevõte. „Varasemalt tegelesin videote produktsiooniga ja need on täiesti erinevad valdkonnad ettevõtluses. Seal tuli mõte, et võiks liituda – saada uusi teadmisi. Olin alguses skeptiline, aga praegu julgen öelda, et on abi olnud ja tasus liituda.“

Huvilised saavad RuudiCakes’i tegemisi jälgida peamiselt Instagramis ja Facebookis. Tooted on müügil lemmikloomapoodides UrrNurr, MyPet ja PetCity.

Tooteid saab osta RuudiCakes e-poes SIIN.