Ecodisain: Reklaamikingitused keskkonnasõbralikult

12. aug 2021

Loomeinkubaatori inkubant Ecodisain on ettevõte, kes pakub ettevõtetele võimaluse toota oma reklaamikingitusi keskkonnasõbralikumalt. Ettevõtte algusloost ja tulevikuplaanidest rääkisid ettevõtte asutajad Teele Tohver ja Johanna Münter.

Kust selline idee alguse sai?

Kuna oleme mõlemad selles valdkonnas töötanud 5 aastat projektijuhtidena, siis tegelikult nägime seda kasvavat vajadust juba aastaid tagasi. Mida aasta edasi, seda suuremat tähelepanu osutasid kliendid keskkonnasõbralike lahenduste vastu.

Kes on teie meeskonnas?

Hetkel veel võib vist küll öelda, et meie ettevõttega on seotud kogu meie pere ja sõbrad.

Kuna meil on mõlemal pisikesed lapsed, kes veel kuskil hoius ei käi ja meie aeg on seetõttu vägagi piiratud, oleme meeletult tänulikud oma nö meeskonnale, kes meil kõik abiks on. Elukaaslased, emad-isad, sõbrad – tõesti kõik lähedased on meil pidevalt abiks. Kontoris oleme küll kahekesi, kuid disaine aitab teha Teele elukaaslane ning raamatupidamise ja müügiga on meid aidanud sõbrad.

Kes on teie klient? Kuidas te enda kliendini jõuate?

Meie kliendid on personalijuhid, turundajad, büroojuhid, ettevõtete juhid, kes on teadlikud, julged ja vastutustundlikud. Nad püüavad oma tegevuses olla jätkusuutlikud ja proovivad teha otsuseid sellest lähtuvalt. Meie üllatuseks on senimaani suurem osa kliente meid ise üles leidnud ja oleme selle üle väga tänulikud ja uhked, püüdes pakkuda neile ka parimat teenust!

Olete Eesti esimese reklaamkingituste agentuur, mille teenuste- ja tootevalik põhineb keskkonna hoidmisel ja säästmisel?

Just, meie tootevalik põhineb ainult keskkonnasõbralikel toodetel. Lisaks keskkonnasõbralikele materjalidele, on meil valikus ka tooteid, mille ostmisega aitad kaasa erinevate keskkonnaprobleemide lahendamisele. Metsade istutamine, puhta vee viimine abivajajateni, ookeanite puhastamine ja palju muud.

Kas on plaanis ka tootearendusi?

Kui vähegi aega juurde saame, sooviksime väga ise uusi tooteid disainida ja toota. Meil on ka juba mõned mõtted, mis need esimesed tooted olla võiks.

Millised on olnud suurimad väljakutsed ja õppetunnid?

Ptui Ptui ptui, ei taha nüüd ära sõnuda, aga kõik on siiani läinud kuidagi väga loomulikult. Minu jaoks muidugi tundub see ise kodulehe loomine tõeline wau, kuid Teele suutis selle tõeliselt osavalt ja kiirelt valmis teha!
Projektijuhtimise töös oleme me nende ootamatustega küll juba suhteliselt karastunud ja ei panegi neid ilmselt enam nii eriliselt tähele.

Millised on olnud suurimad õnnestumised?

Peame õnnestumiseks igat korda läinud projekti ja õnnelikku klienti! Mõned on lihtsamad, mõned on väljakutsuvamad. Just siin mõni aeg tagasi ei suutnud klient kuidagi disaini paika saada ja lõpuks oli juba tähtaeg nii lähedal, et trükkalil ei olnud enam lihtsalt vaba aega. Mis siis ikka, tuleb ise ära trükkida! Töö tähtajaks valmis, tooted ilusad ja klient rõõmus ja tänulik! Uni küll silmas, kuid suurepärane õnnestumine ju! Eks muidugi eelistame kui töö kulgeb oma rada pidi, aga teame, et sellisteks ootamatusteks tuleb alati valmis olla!

 

Millised on eesmärgid tulevikuks?

Me mõlemad oleme vist veidi sellised inimtüübid, kellel hakkab igav kui midagi uut, põnevat toimumas pole. Seega eesmärk on luua üks mõnus ettevõte, mis pakub meile rõõmu ja elevust! Kui oleme oma igapäevatöö ilusti jooksma saanud, loodame leida endale abi nii raamatupidamise kui müügi osas. Kui jälle aega veidi rohkem, tahaksime ikkagi selle “made in Estonia” reklaamkingituste valiku tootmisse saada! Tegelikult kujutame ette kui palju ägedaid inimesi meil siin inkubaatoris on, kes meid sellega aidata saaksid, keda me veel ei tunne ja kellega tuttavaks pole veel saanud.

Kuidas on Loomeinkubaatori arenguprogramm siiamaani kasulik olnud?

Inkubaatorist oleme saanud hea mentorite võrgustiku, kelle poole vajadusel pöörduda. Samuti oli väga kasulik Inkubatsiooniprogrammi sisenemine. Pidime seda tehes üsna detailselt läbi mõtlema oma ettevõte finantsprognoosid ja strateegia, see mõttetöö on igati kasuks tulnud. Ka oli tagasiside Inkubaatori komisjonilt väga innustav ja andis hoogu juurde.

Tutvu Ecodisaini toodetega SIIN.

Liitu Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammiga, täites liitumisavalduse SIIN.