Eelmisel nädalal toimus 4. Estonian Fashion Festival

18. juuni 2021

Eelmisel nädalal toimus neljandat aastat järjest Estonian Fashion Festival moeprogramm, kus sai näha virtuaalseid Mood-Performance-Tants, OmaMood ja Antoniuse moeetendusi.

Sel korral näidati alustavate moedisainerite kollektsioonidest lühifilme ning uuenduslikku 360-kraadist virtuaalreaalset lahendust. Kolme moeetenduse peale kokku osales 22 moedisainerit, kes näitasid nii riide-, jalatsite-, aksessuaaride- kui ka ehete kollektsioone.

Selleaastaseks võitjaks osutus Leedu disainer Rytis Beiga kollektsiooniga “ABSENCE OF LIGHT.“ Eriauhinnad andsid välja ka ürituse partnerid Tallinn Design House ja Tallinna Loomeinkubaator. Tallinn Design House’i, 4-kuulise esindatuse koos eelneva müügikonsultatsiooniga võitis iLLIMOR. Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinnad said Hannes Rüütel ja Gunta Edele.

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinnad:

Gunta Edele – äriga alustamise aluspõhimõtted: 1 vabalt valitud koolitus ja 1 kohtumine Loomeinkubaatori konsultandiga

Hannes Rüütel – kasvu- ja ekspordifookusega õppeprogramm: 2 mentorkohtumist, 2 konsultandiga kohtumist ja 2 koolitust

Mood-Performance-Tants 2021 etendusel astusid üles:

Kondrat Hecht, Rytis Beiga, Lisette Laanoja, Claire Aunison, Kelin Kuznetsova, Liisa Lääne, Malle Soosaar, Liis Tisler, Anni Vallsalu ja Iris Krantsiveer.

Järelvaatamine: https://www.facebook.com/estonianfashionfestival/videos/551016909613159

 

OmaMood 2021 etendusel astusid üles:

Vilve Unt ja Ulvi Kangru, Katre Arula, Annika Vaalma, Margaryta Zubrii, Grete Küppar ja Maarja Palu, Teele Koel ning Marge Allik.

Järelvaatamine: https://www.facebook.com/estonianfashionfestival/videos/760123931340522

 

Antoniuse moeetenduse 2021 etendusel astusid üles:

Hannes Rüütli, Gunta Edele, Liis Tiisvelti (iLLIMOR), Jūratė Vaškienė (727) ja Irja Lembra (MeKnit).

Järelvaatamine: https://www.facebook.com/estonianfashionfestival/videos/541156676900759

Estonian Fashion Festival toimub aastast 2018 Tartu Loomemajanduskeskuse, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia ja Kõrgem Kunstikool Pallas koostööna. Effi haldab MTÜ Eesti Moe Festival eesmärgiga pakkuda noordisaineritele stardi- ja ekspordiplatvormi.