Ainulaadne riidekollektsioon “Jussikese seitse sõpra” ainetel

1. juuni 2021

Lastekirjanduse klassika “Jussikese seitse sõpra” tähistab sel aastal 55. ilmumisaastat. Selle puhul on kodumaine kaubamärk ja Loomeinkubaatori inkubant Helg loonud tähtpäevale kohase riidekollektsiooni.

Lugu poisist, kes oma lemmikpäeva – pühapäeva otsides leiab, et tegelikult on kõik päevad olulised, meenub ilmselt lausa mitmele põlvkonnale. Selle lihtsa, ent tabava loo teeb erilisemaks asjaolu, et autor Silvi Väljal on raamatu otsast lõpuni ka ise illustreerinud. See inspireeriv lugu on muutunud Eesti lastekirjanduse klassikaks ning on endiselt meie koolilaste kohustusliku kirjanduse loetelus. 

Praegu on Silvi Väljali pärandi hooldajaks ja edasikandjaks tema lapselaps Reet Kuusalu, kes soovis juubeliaasta puhul Jussikesele rohkem tähelepanu tuua. Nii valmis koostöös eestimaise emade ja laste kaubamärgiga Helg vahva lasteriiete kollektsioon, kust ei puudu ka T-särgid suurtele. 

Tegemist on mugavate vaba aja rõivastega, millel on Jussikese raaamatust inspireeritud muster, mille disainis kunstnik Alisa Vasina. 

 

Kollektsiooni ametlik müük algab 1.juunil Helg e-poes SIIN.

Helg on 100% kodumaine ettevõte, kõik tooted disainitakse ja õmmeldakse Eestis. Ettevõtte väärtuseks on eetiline ja keskkonnasõbralik tootmine, kus pannakse võrdselt rõhku väiksele ökoloogilisele jalajäljele ning inimeste ja loomade heaolule.