Video: Kuidas luua pika elueaga tooteid?

21. mai 2021

18. mail toimus veebiseminar: Kuidas luua pika elueaga tooteid? Veebiseminar on osa ürituste seeriast, mida korraldavad teadus- ja ärilinnak Tehnopol, Loomeinkubaator ja TalTech. Ürituste seeria eesmärk on tutvustada olulisi põhitõdesid ringmajandusest ja julgustada ettevõtteid ressursitõhususele.

Veebiseminaril jagas  teadmisi Joel Kotsjuba, kes on tegev strateegiline disainer, aidates ettevõtetel ja avaliku sektori organisatsioonidel arendada oma äri läbi kasutajakeskse ja süsteemse toote-teenusearenduse protsessi. 
 
Lisaks toimus põnev paneeldiskussioon, kus kuulsime kahe ettevõtja põnevaid kogemuslugusid. Sander Ots, kes on Comodule tootejuht ning Sirli Ratasepp, kes on tegevjuht ja kaasasutaja ettevõttes KIRA. Vestlust juhtis Kaisa Hansen, kes on TalTech Uusettevõtluse juht, mentor ja ringmajanduse ekspert.
 
“Maailmas suuruselt 5. saar on Prügisaar, mis asub Vaikses Ookeanis, ning on kolm korda suurem kui Prantsusmaa. Selleni oleme jõudnud, tootes ülemäära tooteid, mida vaja ei ole,” sõnastas sissejuhatuses Joel Kotsjuba probleemi, miks on oluline tooteid arendades järgida ringmajanduse põhimõtteid.

Vaata koolitust “Kuidas luua pika elueaga tooteid?”:

 

Veebiseminar on osa ürituste seeriast, mida korraldavad teadus- ja ärilinnak Tehnopol, Loomeinkubaator ja TalTech. Ürituste seeria eesmärk on tutvustada olulisi põhitõdesid ringmajandusest ja julgustada ettevõtteid ressursitõhususele.