Tallinn Design House Artist Series projekt: Eve Hanson

17. mai 2021

Tallinn Design House Artist Series projekt on vaade eesti disainerite igapäevaellu, kus tutvustatakse loomingulisi inimesi läbi nende töökeskkonna. Seekord käidi külas Eve Hansonil.

Eve Hansoni stuudiopood asub Telliskivi Loomelinnakus, kuid suure osa tööst teeb ta ära kodus. Telliskivi Loomelinnakusse stuudiot avama ajendas soov näha enda kliente päriselus: „E-poe või disainipoodide kaudu müües ma inimestega ei kohtu. Siin saan klientidega otse suhelda: väga ägedad naised on!“ Enda klienti iseloomustabki Eve Hanson julge naisena, kellel on soov eristuda ja ennast enesekindlana tunda. Kuigi Eve loodud rõivad on minimalistlikud, on neil tihti mitu mängulist kandmisvõimalust.

Olen alati öelnud, et minu disaineriks saamine kuidagi juhtus. Samas olen mõtlema hakanud, et ju ta ikka kodust kaasa tuli – vanaema oli see, kes tegi käsitööd. Ja kõik need müstilised lõikelehed. Disaineriks saamine ei olnud minu lapsepõlveunistus, aga ma valisin selle, mis mulle meeldis.“ Kahe Kuldnõela ja Hõbenõelaga pärjatud Eve Hansonil on ka laste ja naiste rõivaste konstruktori paberid. Lisaks on ta töötanud meeste rätsepana ja olnud disainer mitmete teiste brändide juures. Nüüd on ta jõudnud omanimelise brändini, ning tõdeb: „Olen 20 aastat seda tööd teinud, aga ikka otsin oma. Ma arvan, et minu brändile on tunnuslik minimalism, mille juures on minu käekirjale iseloomulik detail või materjalide kooslus, mis teeb rõivad eriliseks.“

   

 

Fotograaf: Iris Kivisalu

Loe tervet lugu ja vaata kogu pildigaleriid SIIN.