Video: Kui etttevõtja endasse usub, siis ei jää ka edu tulemata

12. mai 2021

Tallinna Televisioon uuris, kuidas on ettevõtjad muutunud olukorras hakkama saanud. Enda kogemust jagas Loomeinkubaatori inkubant, HURM parfüümibrändi juht Liisbet Ross. Lisaks jagas mõtteid ka Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus.

“Kui ettevõtja väga usub sellesse, mida teeb, siis see edu ei jää tulemata. Mingi selline salapärane lumm on selles usus ja südamega tegemises,” sõnas Tallinna Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus. “Väga palju räägitakse, et läbipõdenutel lõhnataju kaob ja luksuskaup ei peaks üldsegi enam nii peale minema, kuid kuidagi on nii läinud, et on hästi läinud,” ütles Hurm looduslike parfüümide looja Liisbet Ross.

Vaata lähemalt videost:

Mitmed ettevõtted saavad alguse isiklikust vajadusest. Nii läks ka looduskosmeetikast huvitunud Liisbet Rossil, kes otsustas mõned aastad tagasi hakata ise looma looduslikke parfüüme.

Pooleteise aasta eest lõi ta Hurm loodusparfüümide brändi, mille välja töötamine nõudis kallist ja aeganõudvat koostööd keemikutega. Täiesti juhuslikult alustas ettevõte müüki just koroonakriisi alguses. Ometigi on tänaseks ettevõte hakanud kasumit tootma ja kulutused on kõik tagasi teenitud.

Seni on ta ettevõtted vedanud enda töö kõrvalt, olles panustanud pea kõik vabad päevad, sekka ka mõned magamata ööd parfüümiärile.  

Tallinna loomeinkubaator aitas ärile kaasa

Muuhulgas on Hurm suurt ärilist abi saanud Tallinna loomeinkubaatorist. Loomeinkubaatori juhatuse liikme Anu Lõhmuse arvates õnnestus Liisbetil selline ettevõtte toimima saada tänu ülimalt tugevale tahtele.

Inkubaator pakub ettevõtjatele individuaalset kuni 24 kuu pikkust arenguprogrammi, mille raames panustavad äri kasvamisse personaalne konsultant ning oma ala tippekspertidest ärimentorid. Lisaks toimuvad inkubaatoris erinevad ettevõtlusalased  seminarid ja koolitused, osaletakse ühisturundus- ja ekspordiplatvormil. Toimuvad ettevõtete vahehindamised, kus analüüsitakse ettevõtte progressi ja seatakse eesmärgid järgnevaks perioodiks.

Avaldusi liitumiseks saavad soovijad esitada aastaringselt SIIN.