Loomeettevõtete maailmameistrivõistlusel esindavad Eestit RAIKU ja Edumus

5. mai 2021

5. mail toimus Creative Business Cup Eesti eelvoor, kus osalejate seast valiti välja kaks võitjat, kes esindavad Eestit 28. ja 29. juunil peetaval ülemaailmsel finaalvõistlusel. Võitjateks osutusid Loomeinkubaatori inkubant RAIKU ja Edumus.

Edumus vahendab koolidele praktikutest õpetajaid ja ringmajandav RAIKU töötab välja innovatiivset pakkematerjali puidutööstuse jääkidest. Eesti eelvoorus osalesid Loomeinkubaatori inkubantidest veel vanadest autorehvidest jalatseid tootev KIRA ja Baltikumi piirkonna esimene seenematerjalide ja toodete arendusega tegelev ettevõte MyCeen.

Kohalikku eelvooru pääses kandideerijatest 6 ettevõtet. Eelvooru juhatas sisse Creative Business Cup konkursi juht Rasmus Wiinstedt Tscherning. Osalejaid hindas rahvusvaheline žürii koosseisus Yrjö Ojasaar, Change Ventures; Heidi Kakko,  BaltCap; Kaydi Tomson, Prototron; Marge Täks, Estonian Business School; Nele Plutus, Tallinna Loomeinkubaator;  Paolo Montemurro, Materahub, Itaalia Gela Andrew Suli, Creative Caucasus, Gruusia. Ettevõtted said enda ideed esitleda 3 minutilise pitchiga, ning seejärel esitas žürii neile täpsustavaid küsimusi.

„Kuna eelmisel aastal lükati võistlus pandeemia tõttu edasi, siis saame seekord Eestit esindama saata kaks ettevõtet. Kumbki võistleb eraldi voorus, seega omavahel konkureerima ei pea,“ selgitas Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet. Finaalvõistlusele eelneb  CBC Akadeemia – kõrgetasemelised rahvusvahelised koolitused.

 

Lisaks peaauhinnale, anti välja ka eriauhinnad:

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna, mis oli neli koolitust ja kaks personaalset konsultatsiooni, sai Edumus.

Estonian Business School eriauhinna, 3 EAP väärtuses sobiva kursuse, sai Edumus.

Prototroni eriauhinna sai MyCeen, kes pääseb automaatselt Prototroni võistluse TOP 50 hulka.

 

Creative Business Cup konkursil olid osalema oodatud kõik alustavad ettevõtted, kelle ambitsioon on jõuda rahvusvahelisele turule oma uuendusliku toote või teenusega, mille kujunemisel on olnud kaastegev loovisik. Loov Eesti on Creative Business Cup esindaja Eestis aastast 2012. Creative Business Cup Eesti eelvooru läbiviimist toetasid Estonian Business School, Prototron, Tallinna Loomeinkubaator ja StartupEstonia. 

Tutvu nomineeritud ettevõtetega: