Sushiro: Kõrge kvaliteediga toit ja meeliülendav maitse

15. apr 2021

Sushiro on kummitusköök, kes pakub klientidele mugavat, maitsvat ja tervislikku toiduelamust. Meie inkubandi Sushiro asutaja Jüri Pütsepp jagas, mida tähendab kummitus köök ja kuidas nad teistest turul erinevad.

Mis on Sushiro?

Sushiro on Jaapani köögi kummitusköök. Kummitusköök on professionaalne toiduvalmistamise köök, mis on loodud kohaletoimetamiseks mõeldud toitude valmistamiseks. Tegemist on küll restoraniga, kuid seal pole söögisaali. See omakorda annab võimaluse fokusseerida kogu jõud toidu maitsele ja kvaliteedile ning muidugi selle efektiivsele pakendamisele ja transpordile. Kõigest sellest johtuvalt on hinnadki sõbralikumad kui tavalises restoranis.

Kes kuulub tiimi?
Asutajateks on Juri Pütsepp ja Indrek Kaljuvee, kes võtsid nõuks luua Tallinnasse restorani, mis suudab efektiivselt tegutseda ka perioodil, mil kogu maailm on kinni. Kuigi Eestis pole see niivõrd levinud, siis maailmas juba küll. Muidugi meie meeskonnas on ka turundus ja sisuloome inimene ning fantastilised kokad, kes kogu päris töö ära teevad.

Kuidas see idee alguse sai?
Idee on muuta maailma ning anda võimalus inimestel tegutseda proffesionaalselt oma alaga ja/või sellega mis meile tegelikult meeldib.

Tänapäeva kiires maailmas jääb kodune toiduvalmistamine tihti tagaplaanile. Ühel hetkel võib muutuda tüütuks otsida iga päev lõuna- ja õhtusöögiks retsepte ning raisata jõudu poes. Ebavajalikuna võib tunduda kulutada raha ka kütusele ja jaksu ostukorvi transpordile, raisata toidu valmistamiseks elektrit ja vett. Jättes toiduvalmistamise ära, saab tohutul hulgal vaba aega. Igas asjas peab tegutsema professional, vaid nii suudab maailm funktsioneerida hästi. Me ju ometi ei ravi end ise ega paranda autot linnatänaval.  Mõtleme selle peale…

 

Mis teeb Sushiro eriliseks? Mis on teie eelis teiste ees?

Me valmistame meie toitu ökosõbralikus pakendis, meie toidu kvaliteet on stabiilselt kõrge, meie menüüs on hooajatooted. Meie põhiline fookus on vaid toit ja pakend, mitte turundus ja müük, mitte teenindus ja restorani atmosfäär. Vaid fookus on toidu kõrgel kvaliteedil ja  meeliülendaval maitsel.

Milline on teie bränding ja visuaal? Kuidas te sellega eristute ja mis on idee selle taga?

Sushiro on nähatv sotsiaalmeedias. Lisaks sellele, et teeme pidevalt postitusi ise, postitavad meist storyisid ja pilte ka meie fännid. Sushiro visuaal on lihtne, sõbralik, mänglev, nooruslik ja värske. Sushiro on kindel kuid mitte liialt tõsine. Sushiro on loominguline ja ilus. Me räägime siiski Jaapani kultuurist, mis on meile veidi kummaline.

Niisiis Sushiro on segu parimatest Jaapani kultuuri osadest, mis on tõlgendatud ning maitsestatud söödavaks kohalikele inimestele.

 

Kuidas on koroonaaeg teie äri mõjutanud?

Toitlustus on alati keeruline, pead olema selle fänn. Koroona meid mõjutanud ei ole, vaid see oli projekti alustala.

Kas ainult koju tellitav toiduäri on tulevik?

Muidugi on. Nagu mainisin, iga inimene ja iga ettevõte peab tegelema oma asjaga. Restoran loob mõnusa atmosfääri, meeldiva teeninduse, protsesside mängulisuse ja ilu. Toit mis on serveeritud kui kunstiteos. Restoran on teater või tsirkus, kus pakutakse ka nn leiba. Koju tellitav toiduäri  fokuseerub hoopis teistele alustaladele. Eesmärk on toitlustada inimesi iga päev.
Iga päev tsirkuses me käia ei tahaks.
Head toitu mõnusa tujuga?
Lase käia…

Millised on olnud suurimad väljakutsed, õppetunnid, õnnestumised?

Tellitava toidu äris on suured kulud. Nii suured kulud, et vahel võib tunduda, et teed heategevust. Me kõik teame müügiplatvormide komisjoni %. Kui tahad reaalselt müüa peab olema tippkvaliteet ning super kampaaniapakkumistega. Free delivery, 2 = 1 või veel põnevam – kogu menüü -40% tavahinnast. Need on väga töötavad instrumendid, aga väga kallid ka. 

Lisaks on ka riik, kes ei ole seni rakendanud maksusoodustust delivery äridele, näiteks nagu Norra, Uus-Meremaa, Rootsi ja paljud teised. Lisaks on tööjõud, mida toiduvalmistamiseks kulub väga palju. Meie toit on siiski 100% käsitöö, 100% värske – valmistatud alles siis, kui meie klient on tellimuse esitanud. Tõeline à la carte.

Millised on plaanid tulevikuks?

Muudame maailma toitumisharjumusi mugavamaks, maitvsamaks ja tervislikumaks.

Kuidas on Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogramm siiamaani kasulik olnud?

Saime paar ellujäämist soosivat mõtet, ilma milleta oli meil väga-väga raske.

Kust saab Sushiro tooteid tellida?

Wolt ja Bolt. Vaata ka meie Facebooki lehte!

PS: kokteilibaar Sessel Speakeasy (Viru tn 3), kus saab nautida Sushiro toitu ka kohapeal. Baar on hoolitsenud atmosfääri, hea teeninduse ja joogi eest. Sushiro teeb nagu ikka seda, milles me professionaalid oleme.