Tallinna Loomeinkubaator on Negavati konkursi koostööpartner

24. märts 2021

Tallinna Loomeinkubaator alustas koostööd Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Keskkonnaministeeriumi 18-30 aastastele noortele suunatud roheideede konkursi Negavatiga.

„Keskkonna- ja kliimateemad on tähelepanu all kogu maailmas ning rohepöörde eesmärkide saavutamiseks on oluline laiema kaasatuse kasv ning uued sisukad lahendused. Siinjuures ei saa kindlasti ära unustada noori ja nende soovi keskkonnateemadesse panustada,“ sõnab KIKi juhataja Andrus Treier. „On näha, et noortel ideedest puudu ei tule ning tahe maailma paremaks muuta on olemas. Seepärast korraldamegi Negavati konkurssi, et pakkuda noortele hüppelauda oma idee testimiseks ja valideerimiseks. Parimatest parimad saavad ka stardikapitali, kuid vähemoluline pole kogemuste pagas, mis konkursilt kaasa tuleb ning annab loodetavasti edaspidiseks julgust ja tahet keskkonnateemadega tegeleda,“ lisab Treier.

113 Negavatile laekunud ideest valiti välja 20 parimat meeskonda, kes kohtuvad ekspertidega, et enda ideed edasi arendada ja suunitleda. 22. märtsist 28. märtsini konsulteerivad Negavati 20 parimat meeskonda ka 4 Tallinna Loomeinkubaatori konsultanti.

Loomeinkubaatori konsultandi ja projektijuhi Kadri Ann Rebase sõnul on Negavatt suurepärane konkurss noortele, kes osalevad ideedega, mis aitavad säästa ressursse või algatusega, mis aitavad tõsta keskkonnaalast teadlikkust. „On oluline, et ettevõtted pööraksid aina enam tähelepanu ringmajandusele ja Negavatt loob sellistele uutele ideedele hea stardi võimaluse. Inkubaatorina on meil hea meel nende realiseerumisele kaasa aidata.”

KIKi ja Keskkonnaministeeriumi koostöös sündinud konkursile on seitsme eelmise hooaja jooksul laekunud kokku 366 ideed. Konkursilt on tuule tiibadesse saanud võtmehoidjaks kokkuvolditavaid ja korduskasutatavaid poekotte tegev Poko ning Tartus Aparaaditehases asuv Paranduskelder. Tartu Ülikoolis on läbi viidud kraanivee joomise kampaania, samuti on loodud eelkõige festivalidel kasutatav korduskasutatavate topside pesumasin Circup. Oma projektidega lähevad jõudsasti edasi Eesti esimest taimset piima tootev Eimu, tarku pakendikonteinereid arendav Clevering ning keskkonnasõbralikke hambapesutooteid pakkuv Münt.

Konkursi partnerite ridadesse kuuluvad veel Rimi Eesti Foods, Ülemiste City, Tehnopol Startup Inkubaator, Luminor, Admiral Markets, Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ning konkursid Prototron ja Ajujaht.

 

Negavati 20 parima meeskonnaga on võimalik tutvuda SIIN.