Huvi ettevõtjaks saada on erakordselt kõrge

18. märts 2021

15. märtsil finišeerus Tallinna Loomeinkubaatori kevadine inkubatsioonikampaania „Kui midagi ei tee, siis midagi ei juhtu“. Individuaalsesse arenguprogrammiga on oodatud liituma ambitsioonikad ettevõtjad, kellel on tahe luua midagi uut ja oma äri kiiresti käivitada.

Kõikide liitmisavalduste esitajatega kohtuvad Loomeinkubaatori konsultandid ekspertpaneelis. Loomeinkubaatori konsultandi Kairi Kõrve sõnul on avalduse esitanud ettevõtted väga erinevate profiilidega. „Liitumisavalduse on esitanud mitmed uuenduslike ideedega rõiva- ja aksessuaaridisainerid,  keskkonnasäästlike pakendimaterjalide tootjad, tarkvaraloojad ning aina enam on ringmajanduse põhimõtteid järgivaid ettevõtteid. Huvi ettevõtluse vastu on hetkel erakordselt kõrge, mida on näha Loomeinkubaatorile laekunud suurest liitumisavalduste arvust.“

Viljo Naarits, kes on auruga painutatud täispuidust toodete brändi uBent disainer, ootab inkubaatorilt just kõrvalpilku enda tegevusele. „Ootan mentornõuannet nii oma ala spetsialistidelt, kui ka teistelt osalejatelt. Ma ei kahtle selles, et omavaheline suhtlus ja tagasiside aitavad muutunud oludes enda ettevõtte edasist suunda sättida ja kohandada.“

Kõik värsked ettevõtjad esitlevad enda ärimudelit aprilli alguses toimuvas hindamiskomisjonis. Enne esitlusvooru on kõigil avalduse esitanud ettevõtjatel võimalus osaleda 24. märtsil koolituspäeval, kus saavad selgeks äriplaani koostamise põhimõtted, sh kuidas koostada finantsplaani ja millistele turundustegevustele mõelda.

Loomeinkubaator pakub ettevõtjatele individuaalset kuni 24 kuu pikkust inkubatsiooniprogrammi, kus äri kasvamisse panustavad inkubaatori konsultandid ning oma ala tippekspertidest ärimentorid. 

„Kui midagi ei tee, siis midagi ei juhtu“  inkubatsioonikampaania on lõppenud, aga avaldusi liitumiseks saavad soovijad esitada aastaringselt SIIN.