Bart Jenezon: Inspireeri ja inspireeru

15. märts 2021

Loomeinkubaatoris algas eelinkubatsioon, mille esimese koolituse viis läbi Bart Jenezon, kes on #1nspiring looja ja tunnustatud Hollandi ärimentor. Uurisime, millised on tema soovitused alustavale ettevõtjale ja kust saada inspiratsiooni.

Mis on #1nspiring Day ja mis on selle mission?

1nspiring Day on ühepäevane üritus ja workshop, et alustada, arendada ja kasvatada sinu äri. 1nspiring missioon on inspireerida ja ühendada ettevõtjaid, pakkudes neile lihtsust, võimalusi ja toetust. Lühike ja lihtne – see on meie moto!

Kuidas #1nspiring alguse sai ja mis on selles unikaalset?

2014. aastal alustasin enda konsultatsiooni ettevõtet. Alguses toimus see ühel päeval nädalavahetusel, kus inimesed said välja kirjutada enda äriidee või plaani ja selle kallal töötada. Nädala keskel on nii palju tegemist, et miks mitte võtta üks päev nädalavahetusel ja enda äristrateegia kallal töötada, koos teiste sarnaselt mõtlevate inimestega. Sellest sai alguse #1nspiring

1nspiring programm on unikaalne, kuna see on praktiline ja tehtav täiesti üksinda. Aga kui sul on abi vaja, siis on su ümber kogukond, kes sind toetab.

Miks on oluline ettevõtetel enda ideed lõuendil läbi mõelda?

See on kiire ja lihtne viis samal ajal enda mõtted, plaan ja meeskond kokku koondada. Nagu ma ütlesin, siis inimestel on nii kiire, et nad ei viida piisavalt aega sellele, mis on päriselt oluline.

Alati on võimalik enda inspiratsiooni lõuend uuesti läbi vaadata ja arutada ning seeläbi uuesti rajale tagasi minna, strateegiat parandada ja edasi liikuda

Millised on peamised tegevused, kuhu ettevõtjad peaksid enda aega panustama?

Müük.

Mida soovitaksid neile, kes on just enda ettevõttega alustamas?

Müü enda teenuseid ja naudi ettevõtjaks olemist.

Parim viis enda ettevõtet rahastada, on maksvate klientidega.

Ja ära kunagi anna alla. Õpi iga päev. Aktsepteeri, kohane ja liigu edasi.

Millised oskused peaksid olema edukal ettevõtjal?

Tiimitöö oskus, eelarvamustevaba ja distsiplineeritud. Selleks, et unistus teoks teha, on vaja tiimi. Õpi iga päev teistelt inimestelt, kellel on erinevad perspektiivid ja taust. Ning ole fokusseeritud sellele, mis on päriselt oluline.

Millised on olnud sinu suurimad õppetunnid või väljakutsed?

Ainuke, kes on tulemuse eest vastutav, oled sina ise. Nii, et ainuke asi, mida sa pead tegema – ole sina ise. Ära proovi käituda eelarvamuste põhjal. Õpi teistelt ja küsi tagasisidet. Inspireeri ja inspireeru.

Kes on olnud sinu suurim inspiratsioon?

Ma arvan, et minu naine ja tütar. Mu tütar on nüüd 14-aastane, mis on tõeliselt inspireeriv aeg.  

Milline ettevõtlusega seotud raamat on sind inspireerinud?

„The Art of the Start“ on minu lemmik Guy Kawasaki raamat. Ma armastan teda tsiteerida: „Go with the flow and flow with the go.“ Hiljuti vestlesin temaga just sügavama mõtte teemadel. Imeline.

 

Mõned raamatusoovitused on leitavad SIIN.

Lisaks: Alexander Osterwalder, Yves Pigneur  “Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers (The Strategyzer series)” 

Geoffrey A. Moore “Crossing the Chasm: Marketing and Selling High-Tech Products to Mainstream Customers”

Paul Arden “It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want to Be: The world’s best selling book”

Oktoobris tuleb välja ka 1nspiring raamat.