Tallinna Loomeinkubaatoriga liituvad uued inkubandid

5. nov 2020

Tallinna Loomeinkubaatori sügisene liitumiskampaania on lõppenud ja vastu võetakse uued ambitsioonikad ettevõtjad. Kõik inkubaatoriga liituda soovijad said täita liitumisavalduse, mille järel esitleti enda ideed Loomeinkubaatori meeskonnale. Seejärel hindas ettevõtete kasvupotentsiaali hindamiskomisjon, kus tehti lõplikud otsused. Oluliseks peeti ettevõtete puhul ambitsioonikust ja võimet enda äriidee ellu viia.

Huvi inkubatsiooniprogrammi vastu oli väga suur ja toimus kaks hindamiskomisjoni – 26. oktoobril ja 2. novembril. Hindamiskomisjonis kaalusid ettevõtete äripotentsiaali Tallinna Ettevõtlusameti peaspetsialist Krista Kink, disainer ja loomemajandusettevõtja Ruth Helene Melioranski, disainer ja loomemajandusettevõtja Äli Kargoja, ning ettevõtjad Heiti Mering, Peeter Mark ja Kari Maripuu.

Disainer Ruth Helene Melioranski: „Kandidaadid olid väga mitmekesised, nii taustalt kui ka teenustelt ja toodetelt, mida nad pakuvad. Mitmed väga suure globaalse ambitsiooniga ettevõtteid ja ka väga häid diainilahendusi. Innovaatilised ideed ja ühest on tulemas tõeline ökorevolutsioon. Komisjon uskus, et kõigil oleks inkubatsioonist midagi saada ja inkubatsioonile midagi ise pakkuda.“

Tallinna Ettevõtlusameti peaspetsialist Krista Kink: „Väga mitmekesised ettevõtted, kes saavad ka omavahel koostööd teha. Inkubaator saab neid toetada ka just võrgustiku loomisega, sest neil on ka üksteiselt palju õppida.“

Vastu võetud inkubandid on Iseloov Design, Sushiro, Laguuna, Lõõm, Biblionaut, O.Couture, Bränd Disain, Liisi Tani ateljee, Palta Pictures, SEIF, ŠMÖKO, Himmeli, Astrid Lovén.

Inkubaator pakub ettevõtjatele individuaalset kuni 24 kuu pikkust arenguprogrammi, mille raames panustavad äri kasvamisse personaalne konsultant ning oma ala tippekspertidest ärimentorid. Lisaks toimuvad inkubaatoris erinevad ettevõtlusalased  seminarid ja koolitused, osaletakse ühisturundus- ja ekspordiplatvormil. Toimuvad ettevõtete vahehindamised, kus analüüsitakse ettevõtte progressi ja seatakse eesmärgid järgnevaks perioodiks.