KIRA sai esimese koha rahvusvahelise võistlusel „Pitching for a Better Baltic Sea“

29. okt 2020

Eile toimus Taanis rahvusvaheline võistlus „Pitching for a Better Baltic Sea,” mille võitis Loominkubaatori inkubant KIRAshoes, kes valmistab jalatseid vanadest rehvidest ja plastpudelitest. Sündmust kanti üle veebis ja sellest võtsid osa 12 ettevõtet Eestist, Lätist ja Taanist, kes tegutsevad samaaegselt nii loome- kui ka rohemajanduse valdkonnas. Eestit esindasid lisaks KIRA-le ka Loomeinkubaatori vilistlane Nordhale ja Stella Soomlais.

Inspireeriva pitchi tegi Henry Ratasepp, kes tutvustas žüriile ja vaatajatele lähemalt ettevõtte tegemisi ja väärtusi. Zürii tõi võitja valiku puhul esile just KIRA kompetentse tiimi ja nende tegevuse olulisuse rehvitööstuse murekohtade lahendamisel.

„Elu esimene pitch on nüüd tehtud. Olime nii lähedal loobumisele, kuid lõpuks tuli võit koju,“ kommenteeris Henry Ratasepp üllatavat rõõmusõnumit.

 „Pitching for a Better Baltic Sea“ sündmust korraldas Creative Portsi partner Taani Kultuuri Instituut. Organisatsiooni eesmärk on edendada loomesektori rahvusvahelist koostööd Läänemere regioonis, tuues kokku start-upid, väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ja inkubaatorid. Üritus tõi esile, kuidas ÜRO säästliku arengu eesmärgid loovad väärtust ja juhivad tulevikus innovatsiooni ja investeeringuid.