Kevadel avab uksed kunstitootmiskompleks Naked Island

19. okt 2020

Naked Island on täisfunktsionaalne kunstitootmiskompleks Põhja-Tallinnas, mis avab uksed 2021. aasta kevadel. Loomeinkubaator käis neil külas ja vaatas, millega nad tegelevad.

Kunstikompleks luuakse, et ühendada produktsioonialane kompetents, tehnilised oskused ja võimalused. Naked Island on suunatud just kunstnikele ja loomeettevõtetele, kelle jaoks on tehniliste võimalustega töölauad co-working-töökodades, täisfunktsionaalne metalli- ja puidutöökoda, professionaalne värvikamber ja skulptuuristuudio. Lisaks on kunstitootmiskompleksis kraanaga varustatud välitööala ning mitmekülgne projektiruum.

Naked Islandi idee sündis 2016. aastal nelja kunstiprofessionaali – Rael Arteli, Flo Kasearu, Bruno Kadaku ja Tõnu Narro ühise ettevõtmisena, kes tegid ka Loomeinkubaatori meeskonnale ülevaatliku tuuri ehitusobjektil ja tutvustasid enda ideid ja mõtteid. See oli suurepärane võimalus näha veel ehitusfaasis kompleksi, millest saab vajalik töökeskkond kunstnikele ja ettevõtetele. Naked Islandi lähedusse on kerkimas ka Tallinna filmilinnak Tallinn Film Wonderland.

Naked Island panustab enda tegevusega just loomemajandusse, olles kasulik koostööpartner juba tegutsevatele kunsti- ja disainivaldkonna ettevõtetele, näituseasutustele ja ka Tallinna Loomeinkubaatorile.

Naked Island on juba alustanud põnevate koolitustega, mille kohta võib täpsemat infot leida siit