KUMMARDUS Eesti disainile läbi videokunsti

7. okt 2020

Tallinn Design House alustas Eesti disainiloomingu juuri tutvustava projektiga KUMMARDUS. Valguse ja aastaaegade poeesiat, millesse kohalik disain ennast fotojutustuse KUMMARDUS  raames mässib, ei anna alati vaid liikumatutesse kaadritesse püüda. Seetõttu toetavad Tallinn Design House’i poolt eestveetavat ettevõtmist ka imepärased videokaadrid.

Tegu on esimese korraga, kus kodumaine disain saab üles võetud ühise kontseptuaalse loona ja seda võimsaimates Eesti paikades. Suvel avasid projektile ennast Lõuna-Eesti väekad paigad nagu Taevaskoda ja Setomaa, mille metsadžunglite, mitmevärviliste liivapaljandike ja pühade paikade võlu sai üheks loodusest või neist paigust inspireeritud disainerite loominguga üles võetud.

 

 

Video annab sissevaate ka projekti saatvatest pärimusjuttudest, jagades vihjeid nii teispoolsusega ühendust hoidvatest peegelpindadest kui lindudest, kes kahte maailma – siin- ja sealpoolset, kaasaega ja möödunut – ühendavad.

Videos näeb sellel korral Eve Hansoni, Lilli Jahilo, Marit Ilisoni, Samelini, Adrikorn Artefactsi, Tanel Veenre, Claudia Lepik Jewellry ja Sigrid Kuuse loomingut. Projekti käigus luuakse austusavaldus igale aastaajale, mis põimub hiljem Robert Parelo käe all kokku terviklikuks aastaringiks.

Projektis osalevad ka Studio August, Eve Hanson, Lilli Jahilo, Marit Ilison, Marc & André, Samelin, Adrikorn Artefacts, Stella Soomlais, Tanel Veenre, Sigrid Kuusk ja Claudia Lepik Jewellery.