Kuidas sisseostjad & agendid töötavad ja mõtlevad? Seminari kokkuvõte

21. sept 2020

15. septembril toimus Tallinna Loomeinkubaatoris seminar, kus kogemusi ja teadmisi moetoodete sisseostu põhimõtetest jagasid oma ala parimad eksperdid. Osalejatel oli võimalus saada inspiratsiooni ja soovitusi Skandinaavias tegutsevatelt edasimüüjatelt ning brändide asutajatelt. Seminari viis kohapeal läbi tunnustatud ärimentor Sissi Silván.

Veebi vahendusel osalesid seminaril Vanessa Leporati ja Fredrika Erlandsson Rootsist. Vanessa Leporati jagas disaineritele enda teadmisi ja näpunäiteid Stockholmi Moelinnaku juhina. Fredrika Erlandsson,

kellel on pikaajaline moealane kogemus sisseostjana suurtes Rootsi ettevõtetes, nagu Björn Borg ja MQ, tõdes enda ettekandes, et jaemüügiturg on hetkel oluliselt muutumas. Internetikaubandus on tõusuteel, mis omakorda loob uusi võimalusi turule sisenemiseks just uutele brändidele.

Seminari viimase ettekande tegi Maria Lipasti, Helsingi populaarseima elustiili butiigi omanik. Kolm olulist märksõna Marialt: toote uuenduslikkus, jätkusuutlikkus ja läbipaistev tootmisahel. Lisaväärtuse annab tarbija jaoks disaineri ja toote põnevalt jutustatud taustalugu.

Päeva lõpetuseks oli disaineritel ainulaadne võimalus enda brändi ja tooteid naaberriikide sisseostjatele ja butiikide omanikele tutvustada ning saada ka kohest tagasisidet.

Tallinna Loomeinkubaatoris toimuvate sündmustega saab tutvuda inkubaator.tallinn.ee kodulehel. Jälgi meid ka Facebookis ja ole kursis päevakajaliste uudistega!