Ehe ja mahe: kaubamärgid, mis väärtustavad puhast kodumaist

29. mai 2020

Ettevõtete Magusameistrid ja Wibe Superfoods looja Kristel Uibo eesmärk on väärindada seda, mida annavad meie kodumaised mahetalunikud ja puhtad metsad ja pakkuda kohalikke tooteid laia maailma.

Millega Sinu kaubamärgid tegelevad? 

WIBE Superfoods kaubamärgi alt turustame smuuti- ja väetoitude segusid, mille unikaalsed retseptid olen ise koostanud, kasutades oma pikaajalist toitumisnõustaja praktikat. Usun täielikult mahetoodangusse ja tervislikku toitumisse, mistõttu on kõik sertifitseeritud mahetoodang, puhas ja lisaainete vaba. Sellega hoiame loodust, anname tööd Eesti mahetootjatele ja saame pakkuda tõepoolest kõige tervislikumat ning energiarikkamat toitu nii kehale kui vaimule. 

Täiesti mahedad ja kõige puhtamad-värskemad on ka meie käsitöökommid ja -šokolaadid, mida esindab kaubamärk PÄRIS. Oma Tallinna meistrikojas valmistame neid maailma vanimast  ja hinnatuimast kakaosordist Criollo, mida kasvatatakse Peruu perefarmides. Kliendid, kes peavad lugu kodumaisest  ja mahedast, tellivad kauneid käsitöökomme meie e-poest www.magusameistrid.ee ja äriklientidele oleme loonud personaalsete kingituste tarbeks tellimislehe www.päris.ee.

 Mis on Sinu ettevõtte põhisõnum?

Hoides loodust ja valides alati kõige looduslikuma, loomulikuma ning tervislikuma, muudad paremaks nii iseenda kui maailma.

Tarbi parem vähem, aga seda, mille kvaliteedis ja puhtuses võid kindel olla, ehk seda, mis on päris. PÄRIS tähendabki kompromissitult puhtaimat, tervislikuimat ja ehedaimat nii tooraine valikus, tootmises kui tarbimises. Jäljendusi ja millegi laadseid asju on maailmas tohutult palju, on julgus olla loomulik ja sina ise, päris. Sa oled see, mida sööd. Toit on ravim ja parim ravim on see, mida pakub meile puhas ning metsik loodus. Meie oleme pannud kõik selle hea kokku WIBE segudesse, et meeleolu oleks alati kõrge, puhas ja energiarikas.

Millised on olnud ettevõtluse juures suurimad väljakutsed, õppetunnid ja võidud?

Maailm on pidevas muutumises ja nendeks muutusteks tuleb valmis olla. Valmis olla selleks, et järsku võib nõudlus olla oodatust palju suurem. Kuidas suuta tagada tellimused, mis ületavad ootusi? Valmis olla ka selleks, kui alati ootamatult saabuvad kriisid, mis sunnivad kõiki tavapärast tarbimist kokku tõmbama. On aga väärtused, mis jäävad püsima. Usume, et hoolimata kriisidest või siis selle kiuste kasvab inimeste vajadus tervislike ja puhaste toiduainete vastu. 

Kriisi ajal võib tekkida olukord, kus pea 95% äriklientide tellimustest peatuvad. Siis on oluline leida uued turud, uued võimalused, oluline on pakkuda lisaväärtust. Maailma elanikkond kasvab iga päevaga ja nii otsib tavapärane toiduainetööstus aina võimalusi, kuidas toita ära võimalikult suur hulk kõige odavama hinnaga, masstootmise puhul aetakse taga madalaimat omahinda. Meie usume, et aina kasvab ka see hulk inimesi, kes soovivad kõige tervislikumat, puhtamat ja lisaainete vaba toitu. Jääme oma uskumustele ja põhimõtetele kindlaks ning orienteerume nendele turgudele, kus on need vajadused ja väärtused. Kasvavas ettevõttes tuleb pidevalt muutustega silmitsi seista. See nõuab pidevat enesearengut, aga mulle meeldib õppida ja tegutseda südamega valitud eesmärkide nimel.

Kuidas on turg sinu kaubamärgid vastu võtnud? Mis on olnud parim tagasiside?

Vaimustusega. Vaimustunuid on nii suurtel rahvusvahelistel ökomessidel kui koduturul. Ühtviisi teeb südame soojaks nii  United Airlines’i esindaja positiivne reaktsioon ja maitseelamus kui õnneliku ostja tagasiside, kes leidnud oma vanaemale või kallimale kõige sobivama ja kaunima kommikarbi kodumaise käsitööga. Sooja tagasisidet ja südamest tulevaid häid sõnu oleme saanud tõesti kuhjaga, see annab indu tegutseda, aitäh kõigile selle eest!

Siin üks neist:

“Suur tänu muinasjutuliselt kauni ja imemaitsva kommikarbi eest! 🙂 On silmaga näha ja maitsetest tunda, et Magusameistrite looming on valminud suure töö ja armastusega… Aitäh ja palju edu edaspidiseks! “

Millist kasu oled saanud Tallinna Loomeinkubaatoris olemisest?

Oleme saanud osa põnevatest ja harivatest koolitustest Eesti parimate mentorite osavõtul ja leidnud mitmeid häid koostööpartnereid – see kõik on toetanud ettevõtte arengut.

Kuidas on kriisiolukord mõjutanud tegemisi ning milliseid plaane oled olukorraga toimetulekuks teinud?

Meid tabas kohe kriisi alguses mitmeks kuuks täielik vaikus. Meie partnerid on peamiselt ärikliendid, kes soovivad kaunist, erilist ja isikupärast kingitust. Näiteks töötajatele aastaringselt sünnipäevadeks, äripartnerile või kliendile tänuks, naistepäeva ja mis iganes sündmuse, tähtpäeva tähistamiseks. Puhas, mahe ja tervislik, kodumaiste käsitöökommide assortii kaunis kinkekarbis sobib selleks täiuslikult. Kes soovib erisorte või kindla sõnumiga karpi – kõik valmib kliendi soovide kohaselt. Ja hoolimata sellest, et hakati rääkima vajadusest ja heast tahtest tellida nüüd rohkem kodumaistelt väiketootjatelt, ei tulnud mõnda aega ühtki tellimust.

Praegu näeme rõõmuga, et kätte on jõudnud jälle see aeg, kus inimesed tahavad üksteist tänada, ettevõtted oma partnereid, kolleege. On kliente, kes hoolimata sellest, et nende ettevõttel on praegu väga raske, tahavad just nüüd tänada väikse kommikarbiga kõiki oma töötajaid. Tänu ja tähistamine pole kunagi liiga kallis.

Millised on Sinu soovitused teistele ettevõtjatele praegusest olukorrast edasi liikumiseks? Kas oled mõelnud ka ärimudeli muutustele, uute koostööde alustamisele?

Eesti turg seab oma väiksuse ja maksejõulisusega teatud piirid, mistõttu vaatame rohkem väljapoole. On riike ja ettevõtteid, mida pole kriis nii palju majanduslikult laastanud, kus on ajaga kogunenud rohkem reserve ja kokkuhoiupoliitika on leebem. Nii oleme leidnud uusi koostööpartnereid mujalt, näiteks Suurbritanniast, kus osatakse meie ökoloogiliselt puhast, kaunist ja luksuslikku käsitööd kõrgelt hinnata.

Milline on Sinu ettevõtte tulevikuvisioon?

Oleme suunanud oma pilgud ja tegevuse Suurbritannia turul laienemiseks. WIBE Superfoodide vastu on sealsel turul elav huvi ja näiteks meie käsitöötrühvleid võib peagi leida Londoni viskiklubidest jpm. Ärikingituste osas tegutseme Soome, Rootsi ja Taani klientide võitmiseks. 

Kohaneme ja areneme pidevate muutuste tuules.

www.magusameistrid.ee

www.päris.ee

www.magusameistrid.com

www.wibesuperfoods.com