KoduLine: tänases ebakindlas ajas vajavad inimesed usaldusväärsust ja professionaalsust

30. apr 2020

Kinnisvarabüroodest sõltumatu maaklerite otsingusüsteemi KoduLine asutajad Magnus Meldre ja Lii Ramjalg on uudse veebilehega www.koduline.ee viinud maaklerite otsingu täiesti uuele tasemele. Meldre räägib meile lähemalt, millised on olnud ettevõtte suurimad väljakutsed ning kuidas plaanitakse praegusest madalperioodist läbi minna.

Mis on KoduLine põhisõnum?

75 protsenti kinnisvara müüjatest valib esimese ettejuhtuva maakleri, võrdlemata teenuse hindasid ja tingimusi. KoduLine aitab inimesel jõuda hetkega üle 80 parima maaklerini erinevatest büroodest üle kogu Eesti.

Kuidas on turg teenuse vastu võtnud? Mis on olnud parim tagasiside?

Tulime turule aasta alguses ja tänaseks on meie keskkond viinud edukalt kokku kliente ning maaklereid! Maaklerite keskkonnaga on juba üle 80 maakleri liitunud ning esindatud on üle 25 erineva büroo, kes on meie ideega kaasa tulnud. Samuti oleme saanud väga palju väärtuslikku ja valdavalt positiivset tagasisidet potentsiaalsetelt investoritelt. 

Millised on olnud teie  suurimad väljakutsed, õppetunnid ja võidud?

Meie ettevõtte suurimaks väljakutseks on olnud see, kuidas kliendini jõuda väheste finantsiliste võimalustega. Oleme kasutanud väga loovaid lahendusi ja teame vähemalt kümmet moodust, kuidas asjad ei tööta.

Üks tore lugu on seotud välismaalastele korraldatud veebiseminariga, kus huvi oli väga suur ja piletid müüdi välja väga kiiresti. Sündmuse toimumise päeval lendas live-ülekande korraldaja tehniline lahendus õhku. Salvestasime pärast webinari uuesti ja praegu saame seda meie kodulehel videona näidata.

Suurem õnnestumine on olnud oma KoduLine Kinnisvarast podcasti loomine. Iganädalaselt lindistatud podcastid on samuti suurendanud huvi meie tegevuse vastu ning toonud kodulehele uusi külastusi.

Millist kasu olete saanud Tallinna Loomeinkubaatoris olemisest?

Loomeinkubaatori mentorid on olnud suureks abiks ja suunanud meid palju. Loomulikult oleme osalenud aktiivselt kõikidel koolitustel ning iga kord meeskonnana materjalid läbi töötanud ning rakendanud. Kõige suurema kogemuse on siiani andnud sTARTUp Day-l osalemine.

 Milline on KoduLine tulevikuvisioon?

Oleme viinud maaklerite värbamise protsessi täiesti uuele tasemele, mis on muutnud suhtumist ja teinud läbipaistvaks ehk arusaadavamaks maakleri töö. Nüüd on võimalik maaklereid värvata ka kontaktivabalt, sõltumata riigis kehtivast eriolukorrast. Täna alustab maakleri otsingut 93 protsenti inimestest internetist, aga ainult 4 protsenti lõpetab selle otsingu internetis. Oleme maakleri otsimise ja leidmise keerukuse ära lahendanud ja lihtsaks teinud.

Kuidas on kriisiolukord teid mõjutanud?

Oleme leidnud üles oma tugevused. Kohanesime olukorraga väga kiiresti ja pöörasime selle enda kasuks. Me suudame pakkuda oma teenust kontaktivabalt ning turvaliselt. Kinnisvaraturg on muutunud ebastabiilseks ja keegi ei tea, mis suunas hinnad liiguvad. Inimesed vajavad täna professionaalset ja usaldusväärset abi rohkem kui kunagi varem. Investeeritakse kogunenud raha ja otsitakse võimalikult turvalist valdkonda. Kinnisvara on pikaajalises plaanis turvaline valik.

Millised on Sinu soovitused teistele ettevõtjatele praegusest olukorrast edasi liikumiseks?

Võta olukorda kui väljakutset. Jää rahulikuks ning kohane. Otsi uusi võimalusi ja mõtle, kuidas saad vajadusel oma teenust teisiti pakkuda või eeliseid selgemini välja tuua. Katseta ja püüa leida mudel, mis jääks ka hiljem hästi töötama. Innovatsiooniks on alati hea aeg. Tänases ebakindlas ajas vajavad inimesed usaldusväärsust ja professionaalsust. Iga ettevõte peaks kriitilise pilguga enda sisse vaatama ja mõtlema, kas nad suudavad inimestele antud lubadusi täita. Tänases olukorras on ausus nii enda kui teiste suhtes möödapääsmatu.