Muudatuste juhtimine – milleks muutuvas ettevõtluskeskkonnas valmis olla? Veebiseminaride sarja teine osa

28. apr 2020

Paindlik kohandumine on väikeettevõtja eelis! 23. aprillil toimunud veebiseminaril rääkis üle 20 aasta koolitajana tegutsenud Margus Alviste, millised on strateegiad ettevõtluses ja kuidas ettevõtja peaks ootamatute muutuste korral reageerima.

Loomeettevõtjad omavad tihti just tänu oma väiksusele head võimekust oma äri suuremate konkurentidega võrreldes paindlikumalt kohandada.

Toome välja 5 olulisemat soovitust Margus Alviste veebiseminarist: 

Kohane olukorraga ja kuula klienti: 

Tähtis on mõista, kuidas on Sinu sihtkliendi tarbimisharjumused muutunud ja mida klient  uutes oludes vajab. Pöördu oma klientide poole ja uuri, kuidas saad Sina teda aidata.

Intensiivne suhtlus

Kriisi ajal tuleb klientidega suhtlust suurendada võimaluse korral kasvõi kümnekordselt. Tihtipeale tegutsevad loomeettevõtjad teemadega, mis kliendile nii öelda esmatähtsad pole. Sellest hoolimata tuleta oma sihtrühmale meelde, mis väärtust Sinu toode või teenus tema ellu toob ja anna talle võimalus seda ka mugavalt soetada. Ära kao ära – jää kliendile nähtavaks ja toetavaks ka keerulistel aegadel.

Toodete ja teenuste liitmine

Võimaluse korral liida kokku mitmed tooteid ja teenuseid – loo tervikpakett. Koonda enda ümber samasuguse mõttemaailmaga inimesi,  kellega koos valutumalt  ja edukamalt edasi minna. Koostöö teistega (sealhulgas lühiajaline) on tähtis ja sellest võib sündida eriti omanäolisi ärimudeleid. Leia võimalus uuteks ideedeks!

Eristumine 

Konkurentidest eristumise olulisus ei vähene ka kriisiperioodil. Selle asemel, et teha klientidele sooduspakkumisi, mõtle, kuidas hinnastada tooteid nii, et kliendid ei seostaks sinu toodet ainult kriisiga. Paku oma toote või teenuse läbi unustust ja leevendust, samal ajal kui kõik teised soodustusi pakkudes ühtseks halliks massiks koonduvad. 

 Toetuspunktid ja jõuallikad 

Ettevõtjana ära unusta hoolt kanda ka enda eest. Tähtis on omada pikaajalisi eesmärke, ent nende saavutamiseks sea endale lühiajalised kontrollpunktid, mida on kergem saavutada. Ära unusta, et oluline on ka mitmekülgne toitumine, füüsiline aktiivsus ja ka aeg mida saad veeta puhtas looduses akusid laadides.

Vaata vebinari järele siit.