Gruusia disainerite looming Telliskivis

13. märts 2020

Loomelinnaku pop-up poes avatud Design Georgia väljapanek Gruusia disainerite loomingust on avatud reede, 20.märtsini. Mööblit, sisustusesemeid, moodi ja aksessuaare võib leida praegu eriti hea hinnaga.

Design Georgia on Eestisse kohale lennutanud nii mööblit, sisustusdetaile, moodi kui ka aksessuaare. Näiteks pakub disainistuudio DesignScolio hooaja värvikatest mustritest insipreeritud mööblit, sisustuselemente ja moodi. Kollektsioon on loodud käsitsi valmistatud materjalidest.

Gruusia perestuudio-ateljee Funduki toodab loodussõbralikku mööblit, kus ei kasutata liimi ega kruvisid. Toolid, taburetid, riiulid ja lauad pannakse kokku ja demonteeritakse nagu pusletükid. Lisaks mööblile pakub Funduki väga huvitavaid suveniire, värvilisi T-särke ning kandekotte, riidest mähkmeid ja jopesid, millel on Funduki originaalprindid. Fundukil on ka kontseptsioonipood Fabrikas, mis on Thbilisis üks ja ainus omataoline.

Kunstistuudio ja galerii “White Studio” loob käsitsi valmistatud keraamikat, tekstiili, mööblit, kodutarbeid ja kunstiobjekte sise- ja välikujunduseks. Iga galeriis esitletav teos on ainukordne. Kõik tööd on laetud positiivse energia, soojuse ja armastusega.

‘WS Textile’ ja ‘WS Ceramics’ kombinatsioon annab võimaluse kaunistada oma kodu, kontorit või muud ruumi originaalse, kunstilise ja ainulaadse elegantsiga. WS Textile trükised põhinevad ainult WS Ceramics kunstiteostel.

13. märtsil käisid DesignScolio asutajad Nino Liparteliani, Elene Ratishvili ja Funduki esindaja külas Tallinna Loomeinkubaatoris ning tutvusid lähemalt meie maja ja tegemistega. Mekiti ära ka Magusameistrite käsitööšokolaadid.

 

Design Georgia usub kindlalt, et loomemajandus aitab märkimisväärselt kaasa elu jätkusuutlikumaks, keskkonnasõbralikumaks, õnnelikumaks ja ilusamaks muutmisele.