Loomeinkubaator x PÖFF: ühendatud koolitusprogramm kutsub meistriklassidesse ja galaõhtule BlackWalk

21. nov 2019

Loomeinkubaatori ja PÖFFi Creative Gate ühendasid tervikuks oma koolitusprogrammid ning pakuvad filmivaldkonna spetsialistidele ja inkubaatori ettevõtetele koolitusi ja meistriklasse filmiloome ja äri arendamise alal. Programm kulmineerub Euroopa tipptegijate meistriklassidega ja 26. novembril toimuva noorte talentide galaõhtuga PÖFF BlackWalk.

Pöffi direktor Tiina Lokk peab ettevõtmist kriitiliselt oluliseks. “PÖFF BlackWalk on esimene samm tekitamaks ühtne koolitusprogrammide võrgustik, mis tooks tihedamasse kooslusesse filmitööstuse erinevate valdkondade inimesed. EFA-sse on koondunud pea 3000 tippspetsialisti üle Euroopa – meie koostöö seisneb selle võrgustiku kasutamises ning suunamises kohalikku haridussüsteemi,” avaldas Lokk ambitsioonika tulevikuperspektiivi.

Loomeinkubaatori juhatuse liige Anu Lõhmus tõdes, et filmikunsti ja ärivaldkonna koolitusprogrammide ühendamisel on kasu mitmekülgne.  Sel aastal on Pöffi Creative Gate ja Loomeinkubaator oma ühendanud programmi tulemusel andnud praktilise väljundi, kuidas oma kollektsioone koostööpartneritele, edasimüüjatele ja klientidele müüa ning äri edendada.

PÖFF BlackWalk on ellu kutsutud Pöffi Creative Gate programmi raames ja tutvustab noori Eesti moe- ja kostüümikunstnikke rahvusvahelistele filmitööstusele tipptegijatele audivisuaalsel platvormilIndustry@Tallinn & Baltic Event.

2017. aastal asutatud BlackWalk on kaasanud noori Eesti kostüümikunstnikke koolitusprogrammi, milles raames tutvustatakse filmitööstuse eripärasid koolitustel, meistriklassides ja individuaalsete mentorite abil. Teemadest kaetakse loomeprotsessi, ajastupõhist lähenemist loomele, lõikeid ja tehnikaid. Programmis on oluline koht jätkusuutlikkusel ja keskkonnasõbralikul tootmisel. Juhendajad on Euroopa Filmiakadeemia auhinnatud tipptegijad.

Programmi valitakse sügise hakul viis kuueliikmelist meeskonda: kostüümidisainer, videokunstnik, meigikunstnik, soengustilist, kinematograaf ja fotograaf. Koolitusprogramm on loodud kogu meeskonnale ja kollektsioonid luuakse ühiselt, kuid lõpugalal võistlevad omavahel kostüümidisainerid. Kollektsioon peab olema ühe tuntud filmi interpretatsioon.

Sel aastal Noblessneri Valukojas aset leidval galaõhtul on valitud filmidest inspireerituna ja kostüümikunsti eripärasid silmas pidades oma minikollektsioone esitlemas kolm noort moeloojat – Annika Kiidron, Liina Liesment ja Reila Saarmäe. Filmimaailmast kannustatud moeetendusel​ kulmineerub kaks kuud väldanud koolitusprogramm, mille käigus jagasid alustavatele moeloojatele, grimmi-, juuste- ning videokunstnikele teadmisi ja nõuandeid EFA tunnustatud loovtegijad.

Sel aastal on programmi lisandunud Tallinna Loomeinkubaatori poolt korraldatud alustavatele ettevõtetele äri arendamiseks suunatud koolitused ja mentorseminarid brändi loomest, müügimaterjalide koostamisest, eksporditurgudele suundumiset, e-kauplemisest ja andmekaitsest ning ärimudeli loomisest.

Osale foto- ja filmimaailma meistriklassides!

Koostööprogrammi raames on Loomeinkubaatori on ettevõtetel võimalus osaleda filmitööstuse meistriklassides, mille läbiviijateks on Euroopa Filmiakadeemia poolt auhinnatud esinejad. Filmi- ja moetööstus on omavahel läbi näitlejate kostüümide lähedalt seotud olnud. Alustavatele ettevõtjatele on see hea võimalus filmitööstuse telgitagustega lähemalt tutvuda ning kontakte luua.

Juba 23. novembril toimub Fotografiskas meistriklass “Still meets Film”, kus oma teadmisi ja nõuandeid jagavadItaalia fotograaf Fabrizio Maltese ja Belgia fotograaf Kris Dewitte. See meistriklass on suunatud professionaalidele, entusiastidele ning fotograafiat ja filmi alles õppivatele tudengitele.

25. novembril toimuvates Euroopa Filmiakadeemia meistriklassides jagavad teadmisi ja nõuandeid visuaalkunstnik ​Peter Hjorth («Antichrist», «Melancholia», «Nymphomaniac: Vol I»), grimmikunstnik ​Dalia Colli ​(«Dogman», «Casanova»), soengukunstnik ​Daniela Tartari («Broken Embraces», «Like Crazy») ning kostüümikunstnik Stefanie Bieker («Land of Mine», «Only Lovers Left Alive»).

Programm lõppeb 26. novembril toimuva PÖFF BlackWalk galaõhtuga, kus valminud kollektsioone hindab žürii. Parima kollektsiooni autor saab auhinnaks võimaluse töötada järgmisel aastal Eestis ülesvõetava filmi kostüümikunstniku juures. Kõik huvilised on oodatud vaatama ja osa saama tipptegijate loometöö tulemusest ning kontakte looma filmimaailma tipptegijatega.

PÖFF BlackWalk galaõhtu leiab aset 26. novembril Noblessneri Valukojas. Sündmus on osa Pimedate Ööde Filmifestivali filmiprofessionaalidele suunatud Industry@Tallinn & Baltic Event programmist ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatud projektist Creative Gate.